Oštetili dva preduzeća iz Banjaluke za 606.950 KM

Srna
Oštetili dva preduzeća iz Banjaluke za 606.950 KM

Banjaluka - Lica čiji su inicijali N.T. /58/, Z.T. /68/ i S.V. /36/ uhapšeni su i ispitani u policiji zbog sumnje da su za dva preduzeća iz Banjaluke pričinili materijalnu štetu od 606.950 KM, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Osumnjičena lica su iz Banjaluke, a navedeno djelo su počinili od 18. novembra 2015. godine do 24. jula ove godine.

Žena čiji su inicijali N.T. se sumnjiči da je izvršila krivična djela nedozvoljena trgovina i falsifikovanje isprave, jer je bez zaključenog ugovora o koncesiji, neovlašćeno posredovala i organizovala eksploataciju i preradu tehničkog građevinskog krečnjaka i dolomita, te proizvodnju i prodaju kamenih agregata i sačinjavala lažnu finansijsku dokumentaciju.

Muškarac Z.T. osumnjičen je za krivična djela zloupotreba ovlašćenja u privredi i falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava.

On je obavljajući poslove direktora jednog preduzeća iz Banjaluke, omogućio angažovanje radnika, postrojenja i mehanizacije preduzeća, radi eksploatacije i prerade tehničkog građevinskog krečnjaka i dolomita, odnosno proizvodnje kamenih agregata bez zaključenog ugovora, te omogućavao sačinjavanje i ovjeravanje poslovne dokumentacije lažnog sadržaja.

Žena S.V. se sumnjiči da je izvršila krivična djela zloupotreba ovlašćenja u privredi i falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, jer je obavljajući poslove direktora, takođe, jednog preduzeća iz Banjaluke omogućila prodaju kamenih agregata uz neistinitu dokumentaciju, kojom je lažno prikazivala poslovanje preduzeća.

Pripadnici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Banjaluka su juče nakon dokumentovanja predmeta protiv navedenih lica dostavili izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci na dalje postupanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana