Оштетили два предузећа из Бањалуке за 606.950 КМ

Срна
Оштетили два предузећа из Бањалуке за 606.950 КМ

Бањалука - Лица чији су иницијали Н.Т. /58/, З.Т. /68/ и С.В. /36/ ухапшени су и испитани у полицији због сумње да су за два предузећа из Бањалуке причинили материјалну штету од 606.950 КМ, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Осумњичена лица су из Бањалуке, а наведено дјело су починили од 18. новембра 2015. године до 24. јула ове године.

Жена чији су иницијали Н.Т. се сумњичи да је извршила кривична дјела недозвољена трговина и фалсификовање исправе, јер је без закљученог уговора о концесији, неовлашћено посредовала и организовала експлоатацију и прераду техничког грађевинског кречњака и доломита, те производњу и продају камених агрегата и сачињавала лажну финансијску документацију.

Мушкарац З.Т. осумњичен је за кривична дјела злоупотреба овлашћења у привреди и фалсификовање или уништавање пословних или трговачких књига или исправа.

Он је обављајући послове директора једног предузећа из Бањалуке, омогућио ангажовање радника, постројења и механизације предузећа, ради експлоатације и прераде техничког грађевинског кречњака и доломита, односно производње камених агрегата без закљученог уговора, те омогућавао сачињавање и овјеравање пословне документације лажног садржаја.

Жена С.В. се сумњичи да је извршила кривична дјела злоупотреба овлашћења у привреди и фалсификовање или уништавање пословних или трговачких књига или исправа, јер је обављајући послове директора, такође, једног предузећа из Бањалуке омогућила продају камених агрегата уз неистиниту документацију, којом је лажно приказивала пословање предузећа.

Припадници Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Бањалука су јуче након документовања предмета против наведених лица доставили извјештај Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци на даље поступање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана