Oštetile preduzeće Darivo za 22.000 KM

N. T.
Oštetile preduzeće Darivo za 22.000 KM

Brod - Šef u Odjelu za finansije opštine Brod Radojka Popadić i radnica Pavlović banke Tanja Rakić prijavljene su dobojskom Okružnom tužilaštvu jer su raznim malverzacijama oštetile preduzeće "Darivo" za više od 22.000 KM.

Iz CJB Doboj je, navodeći inicijale, saopšteno da Popadićevu terete za zloupotrebu službenog položaja, a Rakićevu za nesavjestan rad u službi.

Prema policijskom izvještaju Popadićeva je od Pavlović banke tražila da opštini isplati više od 87.000 KM na osnovu bankarske garancije na ime zakupa Gradskih bazena u Brodu i utroška električne energije tokom poslovanja bazena. Zakupac je bilo preduzeće "Darivo", a garant za isplatu zakupnine bila ja Pavlović banka.

U bankarsku garanciju nije upadala obaveza isplate novca za troškove električne energije, ali je Popadićeva od banke tražila da isplati i za te troškove više od  22.000 KM. Rakićeva je prijavljena tužilaštvu jer je znala da zahtjev Popadićeve za isplatu novca na ime bankarske garancije nije ispravan, ali ga je odobrila.

- Rakićeva je znala da banka na ovaj način opštini Brod osim za dio neplaćene zakupnine i kamata na njih, plaća i račune za utrošak električne energije tokom poslovanja  Gradskih bazena. Ta obaveza nadoknade za neplaćene troškove električne energije nije navedena u bankarskoj garanciji niti u Ugovoru o zakupu između preduzeća "Darivo" i opštine Brod -  navodi se u policijskom izvještaju.

Prema nezvaničnim informacijama banka je nakon isplate novca opštini Brod, od vlasnika preduzeća "Darivo" oduzela imovinu kako bi nadoknadila novac koji je isplatila na ime garancije. Na taj način preduzeće "Darivo" čije vlasnik Dragan Radičić je oštećeno za više od 22.000 KM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana