Основац у Бањалуци добио батине због љубави

Невена Бунић
Основац у Бањалуци добио батине због љубави

Бањалука - Група од 11 основаца и средњошколаца брутално је претукла ученика (15) деветог разреда бањалучке ОШ “Милош Црњански” у дворишту друге, бањалучке Основне школе “Иво Андрић”.

Све се десило у петак око 13 часова када су се два ученика поменутих школа договорили да се састану у улици Бранка Радичевића у Бањалуци.

Према незваничним информацијама, двојица вршњака су се прво посвађали, а потом су се и потукли, и то због дјевојчице која се обојици свиђа. Ученику из ОШ “Иво Андрић” придружило се неколико ђака ове школе који имају од 13 до 15 година, као и тројица средњошколаца из Гимназије и Економске школе. Група је састанак наводно договорила преко друштвене мреже “Инстаграм”.

- Према информацијама које имамо, они су га ударали ногама и рукама, највише по глави, да би послије неког времена нападнути ђак устао и онако дезоријентисан дошао у наше двориште. Поново је иста група насрнула на њега. Разјарену групу је галамом раставио наставник предметне наставе који се нашао у близини - казала је педагог у ОШ “Иво Андрић” Сашка Јововић.

Убрзо су стигле екипе полиције и хитне помоћи, које су збринуле повријеђеног тинејџера.

- Претучени дјечак је примљен у Универзитетски клинички центар Републике Српске због повреда главе. Пуштен је на кућно лијечење и тренутно је у стабилном стању, а мора да иде на контролу - казала је Јововићева.

Додала је да су ученици који су учествовали у тучи кажњени на хитном наставничком вијећу.

- Сви су добили укор, а ученик који је иницирао састанак премјештен је у други разред - казала је Јововићева.

Радници ОШ “Иво Андрић” о свему су обавијестили Центар за социјални рад и родитеље ученика.

- Психолог и ја смо разговарали с ученицима и њиховим родитељима. У наредном периоду имаћемо још састанака. Радимо све у нашој моћи да бисмо поправили њихово понашање - рекла је Јововићева.

У Полицијској управи Бањалука рекли су да су сви малољетници који су учествовали у тучи идентификовани и испитани у присуству родитеља и радника Центра за социјални рад.

- Утврдили смо да је ученик у тучи задобио лакше повреде. Након комплетирања предмета против малољетника који су одговорни поднијећемо прекршајну пријаву због туче и физичког напада, док ће против родитеља бити поднесена прекршајна пријава због пропуштања обавезе бриге о малољетнику - навели су у ПУ Бањалука.

Теслић

Полиција у Теслићу такође је имала посла са малољетним насилницима. У ОШ “Вук Стефановић Караџић” потукла су се два ученика деветог разреда. Обојица су завршила са лакшим повредама, а радници Дома здравља у Теслићу обавијестили су полицију након што су малољетници збринути у овој здравственој установи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана