Основац из Кулаша се не каје због напада на домара, планирао напасти и баку

avaz.ba
Основац из Кулаша се не каје због напада на домара, планирао напасти и баку

Прњавор - Петнаестогодишњи ученик деветог разреда Основне школе “Иво Андрић” у Кулашима код Прњавора, који је сјекиром покушао убити школског домара Миланка Панчића (58), исказивао је током испитивања убилачке намјере и није показао ни трунку кајања.

Насумична жртва

Малољетник је након напада хоспитализован на Психијатријској клиници у Бањалуци.

Извор близак истрази каже да је дјечак у разговорима са социјалним радницима и полицијом тврдио да се због напада добро осјећа, пише Аваз.

“Сви су били шокирани његовим понашањем... Говорио је да се добро осјећа због тога и причао свашта. Говорио је да је дуже вријеме планирао некога убити, а чак је спомињао да је размишљао да нападне своју баку”, каже добро упућени извор, наводећи да је домар био насумична жртва те да не постоји никакав мотив.

Домар је у школској котловници ложио ватру кад му се ученик прикрао иза леђа. Потом је дохватио сјекиру и несретног човјека два пута ударио по глави.

Домар се покушао одбранити те је побјегао, а малољетник је, носећи окрвављену сјекиру у рукама, трчао за њим, желећи да га поново удари. Дјечак је потом бацио сјекиру поред школске ограде и побјегао у продавницу у којој ради његова мајка С. П.

Основна школа “Иво Андрић” у Кулашима: Сарадња са полицијом

Радници школе Панчићу су указали помоћ, ставили га у возило и превезли у Дом здравља у Прњавору. У том тренутку још се није знало ко је нападач, а малољетник се у друштву мајке вратио у школско двориште.

Сачекали полицију

Наводно су их чак упозоравали да се склоне, јер су се плашили да је “нападач” у близини.

“Ученик се на то није освртао и понашао се као да се ништа није догодило. Желио је да се врати у разред. Чак је коментарисао да ће, уколико не буде на настави, сви мислити да је он нападач”, појашњава извор који је добро упућен у случај.

Он каже да су радници школе, у међувремену, од домара сазнали име нападача и били су шокирани.

“Није му дозвољено да иде на наставу, већ му је речено да са мајком оде у продавницу и да сачекају полицију, што је ученик и прихватио”, каже саговорник Аваза.

Мјесто гдје је малољетник нашао сјекиру

Домар Миланко Панчић хоспитализован је у Служби за неурохирургију Универзитетског клиничког центра Републике Српске у Бањалуци. Тренутно је свјестан и његово стање је стабилно.

“Пацијент је примљен с вишеструким посјекотинама по глави и фрактуром лобање. Његово здравствено стање тренутно је стабилно и остаје на даљњем лијечењу и праћењу”, рекао је др. Драгослав Бркић, дежурни љекар.

Лоше оцјене

Директор школе Жељко Рудоњић каже да су сви шокирани овим догађајем те да нико није могао наслутити да ће доћи до тако бруталног напада.

“Тај ученик није био насилан нити је био проблематичан. У почетку је био добар ученик, а сада је осредњи. Кад га је ухватио пубертет, и оцјене су почеле опадати, али других проблема с њим нисмо имали”, рекао је Рудоњић, наводећи да ће школа пуним капацитетима сарађивати с истражним органима.

(Аваз)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана