Osmorka obijala butike i firme

Nebojša Tomašević
Osmorka obijala butike i firme

Banjaluka - Serijski provalnik Danijel Milešević zvani Džo (30) i još sedam osoba uhapšeni su u akciji banjalučke policije "Freš" jer su počinili 18 krađa u kojima su ukrali raznu robu vrijednu 13.800 KM.

Osim Mileševića, privedeni su Dragan Jelača, Milje Medaković, Goran Oljača, Vladimir Vukosavljević, Tibor Abrazović, Pero Ninković i Zoran Jovanović. Poslije  hapšenja i ispitivanja Milešević je predat u nadležnost banjalučkog Okružnog tužilaštva, dok su ostali pušteni da se brane sa slobode. U tužilaštvu su rekli da je nakon ispitivanja tužilac predložio da se Mileševiću odredi jednomjesečni pritvor. Prijedlog je upućen banjalučkom Osnovnom sudu, koji do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" nije donio odluku.

Prema policijskom izvještaju, Milešević i ostali su tokom 2015. godine  počinili 18 krivičnih djela, najviše krađa i teških krađa. Pojedini se terete i za prikrivanja. Neke krađe počinili su zajedno kao grupa, a neke odvojeno i u manjim grupama.

U policijskom izvještaju se navodi da su oni najčešće u noćnim časovima provaljivali u privatne objekte, preduzeća, butike, prodavnice i samostalne i uslužne radnje. Krali su sve vrijedne stvari, novac, bijelu tehniku, odjevne predmete i računarsku opremu. Prethodno su na razne načine onesposobljavali alarme.

Izvor blizak istrazi je kazao da su najviše štete, oko 11.000 maraka, pričinili Omladinskoj zadruzi KAB u banjalučkoj ulici Kralja Alfonsa Trinaestog. Iz ove zadruge su, između ostalog, ukrali dva računara, kafe-aparat, kopir-aparat. Na teret im se stavlja i provala u štampariju "Fensi", butik "Gap" i frizerski salon SP "Željka Banda".

Uhapšeni Milešević poznat je policiji po krivičnim djelima, a sumnjiče ga da je počinio više od 100 krađa. Hapšen je više puta tokom maja, juna i jula ove godine. Posljednji put je privođen 23. jula zajedno sa Zoranom Lajšićem zbog sumnje da su počinili 31 krađu na području Banjaluke, u kojima su ukrali robu vrijednu 30.000 KM. Početkom juna hapšen je zbog toga što je opljačkao servis mobilnih telefona i aparata "Mobiks" u ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića. Krajem maja bio je uhapšen zbog sumnje da je počinio 11 teških krađa na području Prijedora i Kozarske Dubice.

Pretresi

Iz policije je saopšteno da su tokom hapšenja osumnjičenih u akciji "Freš" pretresli stanove i objekte koje su koristili osumnjičeni.

- Prilikom pretresa stana u banjalučkoj ulici Stevana Prvovjenčanog pronađeno je više ukradenih predmeta, kao i manja količina marihuane. Pronađena su dva laptop računara, mašina za šišanje, više odvijača, pajsera, kliješta, dijelovi bicikala, kao i više odjevnih predmeta i drugi predmeti - kazala je portparol CJB Banjaluka Marija Markanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana