Осморка обијала бутике и фирме

Небојша Томашевић
Осморка обијала бутике и фирме

Бањалука - Серијски провалник Данијел Милешевић звани Џо (30) и још седам особа ухапшени су у акцији бањалучке полиције "Фреш" јер су починили 18 крађа у којима су украли разну робу вриједну 13.800 КМ.

Осим Милешевића, приведени су Драган Јелача, Миље Медаковић, Горан Ољача, Владимир Вукосављевић, Тибор Абразовић, Перо Нинковић и Зоран Јовановић. Послије  хапшења и испитивања Милешевић је предат у надлежност бањалучког Окружног тужилаштва, док су остали пуштени да се бране са слободе. У тужилаштву су рекли да је након испитивања тужилац предложио да се Милешевићу одреди једномјесечни притвор. Приједлог је упућен бањалучком Основном суду, који до закључења овог броја "Гласа Српске" није донио одлуку.

Према полицијском извјештају, Милешевић и остали су током 2015. године  починили 18 кривичних дјела, највише крађа и тешких крађа. Поједини се терете и за прикривања. Неке крађе починили су заједно као група, а неке одвојено и у мањим групама.

У полицијском извјештају се наводи да су они најчешће у ноћним часовима проваљивали у приватне објекте, предузећа, бутике, продавнице и самосталне и услужне радње. Крали су све вриједне ствари, новац, бијелу технику, одјевне предмете и рачунарску опрему. Претходно су на разне начине онеспособљавали аларме.

Извор близак истрази је казао да су највише штете, око 11.000 марака, причинили Омладинској задрузи КАБ у бањалучкој улици Краља Алфонса Тринаестог. Из ове задруге су, између осталог, украли два рачунара, кафе-апарат, копир-апарат. На терет им се ставља и провала у штампарију "Фенси", бутик "Гап" и фризерски салон СП "Жељка Банда".

Ухапшени Милешевић познат је полицији по кривичним дјелима, а сумњиче га да је починио више од 100 крађа. Хапшен је више пута током маја, јуна и јула ове године. Посљедњи пут је привођен 23. јула заједно са Зораном Лајшићем због сумње да су починили 31 крађу на подручју Бањалуке, у којима су украли робу вриједну 30.000 КМ. Почетком јуна хапшен је због тога што је опљачкао сервис мобилних телефона и апарата "Мобикс" у улици Краља Петра Првог Карађорђевића. Крајем маја био је ухапшен због сумње да је починио 11 тешких крађа на подручју Приједора и Козарске Дубице.

Претреси

Из полиције је саопштено да су током хапшења осумњичених у акцији "Фреш" претресли станове и објекте које су користили осумњичени.

- Приликом претреса стана у бањалучкој улици Стевана Првовјенчаног пронађено је више украдених предмета, као и мања количина марихуане. Пронађена су два лаптоп рачунара, машина за шишање, више одвијача, пајсера, клијешта, дијелови бицикала, као и више одјевних предмета и други предмети - казала је портпарол ЦЈБ Бањалука Марија Маркановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана