Опустошио шуму за више од 4.000 стабала

Н. Б.
Опустошио шуму за више од 4.000 стабала

Нови Град - Мустафа З. (57) из Новог Града осумњичен је да је бесправно посјекао око 4.100 стабала на подручју Новог Града и тако оштетио Шумско газдинство “Приједор” за више од 62.000 КМ.

У Полицијској управи Приједор истакли су да је Новограђанин пријављен Окружном тужилаштву у овом граду због сумње да је починио кривична дјела пустошење шуме и недозвољена трговина.

- Он је осумњичен да је од августа 2016. до октобра 2017. године сјекао стабла, извлачио их тракторима, а потом продавао већем броју особа. Дрва је довлачио на стовариште у Црној Ријеци код Новог Града. Стабла храста, букве и граба била су његов најчешћи избор. Највећу количину продао је у огрев, а мањи дио у техничко дрво - рекао је избор близак истрази и додао да се истрага у овом случају наставља.

У “Шумама РС” наводе да је штета која је причињена дупло већа, те да према процјени вјештака износи више од 126.000 марака без ПДВ-а. Додају да је због овог случаја с посла привремено удаљен чувар шуме Л. М. те да је у току поступак за утврђивање његове и одговорности његовог непосредног руководиоца З. Д.

У Шумском газдинству “Приједор”, под чијим окриљем послује  Шумска управа “Нови Град”, потврдили су да је у току дисциплински поступак против чувара и његовог шефа.

- Чувар је суспендован са свог радног мјеста, а његов шеф је премјештен на друго радно мјесто и сада је на позицији пројектанта - рекао је директор Шумског газдинства “Приједор” Саша Бурсаћ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана