Оптужница против Марка Кртолице

Срна
Оптужница против Марка Кртолице

Сарајево - Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против држављанина Црне Горе Марка Кртолице /36/, оптуженог за кријумчарење више лица албанске националности, према којима је поступао у сврху израбљивања на нечовјечан и понижавајући начин.

Кртолица је оптужен да је од фебруара до марта 2006. године, заједно са Небојшом Шупићем, Предрагом Килибардом, Слободаном и Недељком Ћећезом, којима је, у међувремену, донесена пресуда према споразуму о признању кривице, илегално превезао више лица албанске националности преко границе из Улциња у Црној Гори у Требиње у БиХ.


Према наводима оптужнице, 28. фебруара 2006. године оптужени је за пребацивања миграната преко границе, примио 3.000 евра по особи, лажно им обећавајући да ће их пребацити у Италију и да им може тамо обезбиједити посао.

Оптужени је заједно са више других лица, противзаконито држао кријумчарена лица албанске националности заточена у кући, под контролом закључане, тражећи да обезбиједе још по додатних 1.000 евра како би их наводно пребацили у Италију, након чега је по појављивању полиције, побјегао са осталима.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана