Оптужница против 13 лица због трговине дрогом

Агенције
Оптужница против 13 лица због трговине дрогом

Сарајево - Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против 13 лица са подручја Мостара, Посушја, Чапљине, Широког Бријега, Читлука и Сарајева, која се терете за организовани криминал у вези са неовлаштеним прометом опојних дрога.

Оптужница је подигнута против Адиса Бурића, Драгоја Данке, Едина Арнаутовића, Семира Хабибија, Петра Бошњака, Марија Бошњака, Дениса Табаковића, Игора Лечића, Слађана Драгићевића, Алмира Дење, Валентине Сулић, Јосипа Ћужића и Мирка Приморца.

Они се терете да су од априла до септембра 2013. године, дјелујући као група за организовани криминал, вршили неовлаштени међународни промет хероина и кокаина са подручја БиХ у Хрватску, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Оптужени су, како се наводи, најчешће користили шифроване термине који су означавали врсту, количину и цијену дроге, као и мјесто и вријеме сусрета ради преузимања и исплате цијене за купљену дрогу.

Према оптужници, у више наврата оптужени су прокријумчарили око 3,22 килограма хероина и 650 грама кокаина.

Уз оптужницу је приложено 114 доказа и предложено саслушање 12 свједока и стручних вјештака.

У саопштењу се наводи да је оптужница резултат рада Тужилаштва БиХ, уз заједничку и упоредну истрагу са полицијским и правосудним органима Хрватске, приликом које је остварена значајна међународна сарадња у борби против кријумчарења тешких опојних дрога.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана