Оптуженом за смрт дјевојке смањена казна

Небојша Томашевић
Оптуженом за смрт дјевојке смањена казна

Сарајево - Керим Муџелет (22) осуђен је јуче у поновљеном поступку у Кантоналном суду у Сарајеву на седам година затвора због саобраћајне несреће у којој је погинула Јелена Опричић (26) из Србије, а њен пријатељ Јорг Ајстфелд Решке (31) из Њемачке тешко повријеђен.

Овај Сарајлија је због тог дјела 2016. године био осуђен на осам година затвора, али је пресуду укинуо Врховни суд ФБиХ и случај вратио на ново суђење. Новом пресудом му је смањена казна за годину и сада је осуђен да је из нехата проузроковао несрећу, а не са умишљајем, како га је теретила оптужница сарајевског тужилаштва. Изречена му је и мјера забране управљања моторним возилом у трајању од три године од правоснажности пресуде. У изречену казну ће му бити урачунато и вријеме које је провео у притвору.

Према пресуди Муџелет је несрећу скривио 9. јуна 2015. године на трамвајском стајалишту код зграде Предсједништва БиХ у Сарајеву. Тада је возећи “пежо” недозвољеном брзином од 97 километара на час на раскрсници Титове и Дубровачке улице изгубио контролу и на тротоару ударио пјешаке Опричићеву и Решкеа. Том приликом закачио је конструкцију трамвајског стајалишта и киоск. Усљед удара метална конструкција је пала на Нијемца и повриједила га, док се дјевојка нашла испод точкова возила и на мјесту преминула.

Током изрицања јучерашње пресуде оцу страдале Јелене Драгану Опричићу је позлило и пао је на под. Судски полицајци су га подигли на клупу, након чега је рекао да може бити настављено изрицање пресуде, што је судија и учинио. Након тога Драган Опричић је кроз сузе рекао да његову кћерку не може вратити ни да оптуженог осуде на 100 година.

- Се ово време сам се борио за правду за моје дете. Таквих више не треба да буде на улици. Током завршне речи рекао сам: “Осудите га зато што је сада мртва моја кћерка, а сутра ће бити ваша деца” - казао је кроз сузе Опричић.

Оптужени је у судницу дошао у пратњи чланова своје породице и мирно је саслушао пресуду, те потом изашао.

Прекршаји

Керим Муџелет је прије ове несреће током кратке каријере возача направио већи број прекршаја.

Према подацима сарајевске полиције он је возачки испит положио 2013. године, а за само 19 мјесеци возачког стажа, починио је 17 прекршаја.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана