Оптужени свједоче о крвавој тучи

Н. Т.
Оптужени свједоче о крвавој тучи

Бањалука - Оптужени Горан Билчар (27) и Марко Михајловић (27) из Бањалуке свједочиће о крвавој тучи у којој је убијен Бојан Миловановић (29) из Козарске Дубице, речено је јуче у бањалучком Окружном суду.

Своју верзију приче на наредном рочишту изнијеће и оптужени Миловановићеви другари Ђорђе Боровчанин (25) и Ђорђе Ђенадија (21) из Козарске Дубице.

Оптужница терети Билчара за убиство Миловановића којег је усмртио тако што га је током туче убо шрафцигером у главу у бањалучкој улици Николе Пашића код парка познатог као Купусиште. Михајловића, Боровчанина и Ђенадију терете за учешће у поменутој тучи.

Аналитичар Министарства унутрашњих послова Мирослав Кострешевић у суду је потврдио да су се кобне вечери поменути младићи срели у пекари “Марчело” у улици Николе Пашића.

Кострешевић је по налогу бањалучког Окружног тужилаштва анализирао снимке видео-надзора с пекаре и више објеката из улице гдје се десио злочин. Појаснио је да је анализом утврдио долазак и одлазак “фијата браве”, у којем су били младићи из Козарске Дубице и БМЊ-а који је возио Билчар. Послије саслушања овог свједока тужилац Саша Лаботић суду је приложио неколико материјалних доказа, односно докумената из истраге, и изјавио да је тиме завршен доказни поступак тужилаштва.

Билчарев адвокат Бранко Ристић предложио је неколико доказа одбране, али је вијеће прихватило само саслушање оптуженог и његово медицинско вјештачење. Према оптужници, до сукоба између Билчара и Михајловића с једне и Миловановића, Ђенадије и Боровчанина с друге стране, дошло је 18. октобра прошле године. Током туче Билчар је из гепека свог аутомобила узео дизалицу коју је бацио према Миловановићу, али га је промашио. Затим је из пртљажника узео шрафцигер и убо Миловановића у предјелу груди, а потом му је забио шрафцигер у сљепоочницу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана