Оптужене Сарајлије Смајић и Кадрић због бруталног убиства суграђанина

Оптужене Сарајлије Смајић и Кадрић због бруталног убиства суграђанина  27.02.2018 21:53 | nezavisne.com

Сарајево - Кантонални суд у Сарајеву потврдио је оптужницу против Сарајлија Арнеса Смајића (30) и Амара Кадрића (23), која их терети да су на смрт претукли суграђанина Мухамеда Ахмића (53).

Догодило се то у Сарајеву 22. јула прошле године, око 2.10, у кафанској башти, гдје је у то вријеме био већи број гостију, а Ахмић је преминуо неколико седмица касније.

Судећи по оптужници, све се издешавало након што је разбијена флаша за столом за којим је сједјело Ахмићево друштво.

Ахмићевом столу, наводи се, пришао је Амар Кадрић, који је потом ударио ногом у главу Ахмићевог рођака, који је затим пао на под и онесвијестио се.

Ахимић је тада, како пише у оптужници, стао у одбрану рођака и питао је Кадрића због чега га је ударио.

У том тренутку је, како пише, Смајић, који је имао 1,46 промила алкохола у крви, ударио је Ахмића у главу, а потом се Кадрић залетио у Ахмића и такође га ударио у главу. Након другог ударца Ахмић је пао на под и остао лежати не помјерајући се.

Тада га је, судећи по оптужници, Смајић поново почео ударати шаком у главу, а придружио му се и Кадрић.

Двојац оптужен за насилништво је потом изашао из објекта и одвезли су се аутом, да би се вратили након неколико минута.

"Арнес Смајић је пришао Ахмићу, који је и даље лежао на поду без свијести, те га поново ударао песницама у главу", пише у оптужници, која је у посједу "Независних".

Ахмић је пао у кому из које се више није пробудио. Преминуо је 18. августа због компликација насталих усљед повреда.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица