Opljačkao i zadavio staricu

Goran Obradović
Opljačkao i zadavio staricu

Sarajevo - Edin Veriz (35) iz Sarajeva uhapšen je zbog sumnje da je ubio i opljačkao staricu D. N. (78) u njenom stanu u Jukićevoj ulici u Sarajevu, potvrđeno je u MUP-u Kantona Sarajevo.

Oni su dodali da je ubistvo policiji prijavljeno u subotu oko 14.30 časova.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni Veriz živi u istoj zgradi gdje i ubijena starica, a tokom uviđaja odmah je utvrđeno da u kući nedostaju neke stvari.

- Najvjerovatnije je Veriz pretpostavljao da starica nije u stanu i odlučio je da ga opljačka. Kada je ušao u stan, ona ga je primijetila i tada ju je napao i, prema prvim informacijama, zadavio rukama. Poslije toga je pokupio neke stvari iz njenog stana i pobjegao - istakao je izvor blizak istrazi.

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić je rekao da je odmah poslije dojave o ubistvu žene na pomenutu adresu upućena policijska patrola i ekipa Hitne pomoći. Poslije dolaska mogli su samo da utvrde smrt starice.

- Policija je obavila uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac, a nakon vanjskog pregleda tijela ljekar Hamzo Žuljo je rekao da sumnja da je starica zadavljena i odmah je pokrenuta istraga - rekao je Nefić.

On je dodao, navodeći inicijale, da je istog dana oko 18.30 časova policija došla do informacija da bi se sa ubistvom mogao povezati Veriz.

Odmah je zatražen nalog za pretres njegovog stana i privođenje.

- Prilikom pretresa stana policija je pronašla određene predmete koji mogu da se dovedu u vezu sa ubistvom i oko 22.30 časova on je uhapšen - pojasnio je Nefić.

Izvor blizak istrazi ispričao je da je tokom uviđaja policija izuzela određene tragove koji će biti korišćeni u daljoj istrazi.

Tužilac je naredio da se tijelo starice preveze u prosekturu Bare, gdje će biti obavljena obdukcija.

Veriz se juče nalazio na kriminalističkoj obradi u policiji, poslije čega je trebalo da bude predat u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, koje će donijeti odluku o prijedlogu pritvora za njega.

On je odranije poznat policiji po brojnim krivičnim djelima.

Veriz je pokušao samoubistvo vješanjem 2007. godine u zatvorskoj ćeliji u KPZ-u Sarajevo, gdje izdržavao kaznu zbog krađa, ali u tome su ga spriječili zatvorski čuvari.

Komšije

Stanari Jukićeve ulice u Sarajevu, gdje je počinjeno ubistvo, ispričali su da poznaju osumnjičenog Edina Veriza i da su ga se plašili.

- Znao sam da ga je policija više puta hapsila zbog krađa, a pretpostavljam i zbog droge. Uvijek sam se plašio kad ga sretnem, ali ipak nisam sumnjao da bi mogao nekoga da ubije - ispričao je jedan stanar ove ulice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana