Опљачкани Милаковић на суђењу: Поломили су ме и украли око 50.000 евра

nezavisne.com
Опљачкани Милаковић на суђењу: Поломили су ме и украли око 50.000 евра

Бањалука - Опљачкани старац Остоја Милаковић (81) из Кмећана, код Бањалуке, рекао је у бањалучком Окружном суду да су му разбојници однијели око 50.000 евра, као и пет милиона старих југословенских динара када су га крајем прошле године напали у сну, везали телефонским каблом и поломили му вилицу.

На суђењу оптуженом Предрагу Ивановићу (26) из Ужица, Милаковић је данас свједочио из посебне просторије путем видео-линка јер због траума које је преживио није био у стању да буде у судници са својим нападачем.

У овом бруталном разбојништву, које се догодило 6. децембра прошле године, учествовали су тада малољетни Милија Божић и Лазар Перица (25), такође из Ужица, а против њих је процес раздвојен и судиће им се у Србији.

Старац је испричао да се не сјећа свега јер су га разбојници напали на спавању, а када се освијестио био је крвав на поду.

“Био сам поломљен - руке су ми биле везане, вилица поломљена, а образ пробушен”, каже Милаковић, који није видио нападаче. У помоћ је позвао комшије који су позвали полицију. Испричао је да су му разбојници све полупали, оштетили врата и из ташне у којој је имао 95 новчаница од по 500 евра узели новац, као и сатове покојног оца и супруге те тестамент и уговоре и затражио је да се то врати.

“Један инспектор када је видио крв рекао је: 'Овдје није човјек убијен, већ изгледа као да је заклан во'“, рекао је Милаковић.

Према ријечима тужиоца Жане Бојић, у истрази оштећени није помињао 95 новчаница од по 500 евра, али је Милаковић остао при тврдњи да му је тај новац одузет.

Вјештак судске медицине Зоран Обрадовић утврдио је да се на два дукса и панталонама одузетим од оптужених налазио ДНК жртве и оптуженог Ивановића. Према оптужници нападачи су дошли ФИАТ-ом 500л, ушли у кућу, претукли и везали старца те узели 20 аустријских шилинга и неутврђен износ кованица и побјегли.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана