Opasni bjegunac iz Trna uhapšen u kafiću

Nebojša Tomašević
Opasni bjegunac iz Trna uhapšen u kafiću

Laktaši - Bjegunac označen kao opasan po okolinu, Boban Railić (24) iz Trna, uhapšen je u četvrtak uveče u spektakularnoj akciji Interventne jedinice Sudske policije Republike Srpske u kafiću “Oaza” u ovom laktaškom naselju, saznaje “Glas Srpske”.

Railić je, kako saznajemo, pokušao da pobjegne i pružio je otpor policajcima, ali su ga oni brzo savladali. Naredbu za njegovo privođenje izdao je Osnovni sud Banjaluka jer se nije odazvao na izdržavanje zatvorske kazne na osnovu obaveznog poziva suda. U toj naredbi se navodi da je Railić opasan.

- Policija iz Trna je 15. novembra javila da Railić pravi probleme u tom naselju i da je jako opasan po okolinu. Zbog toga je potrebno da odmah bude priveden - naglašeno je u naredbi banjalučkog Osnovnog suda.

U naredbi je još sugerisano da je osuđeni u posljednje vrijeme viđen u nekoliko kafića u naselju Trn, ali i na jednom auto-otpadu. Izvor blizak istrazi kazao je da je Railić uhapšen u punom kafiću oko 20.30 časova.

- Pio je piće i čim je vidio policijsku “maricu” krenuo je da trči napolje. Policajci su ga presreli i brzo savladali iako im se on otimao. Kafić je bio pun i svi su se pitali šta se dešava. Sreća da su policajci profesionalno odradili svoj posao. Čuo sam da je taj momak pravio probleme i da zna biti nasilan - kazao je jedan od očevidaca, ne želeći da mu pominjemo ime.

Railić je osuđen na pola godine zatvora u banjalučkom Osnovnom sudu zbog optužbi da je počinio tešku krađu, a presuda mu je izrečena 30. januara.

- Osuđeno lice se nije pojavilo na izdržavanju kazne, niti je podnijelo molbu za odgađanje izdržavanja zatvora. Zato je izdata naredba Sudskoj policiji za njegovo prinudno dovođenje - rekli su u Osnovnom sudu, ne navodeći druge detalje.

Kako saznajemo, Railić je poziv za izdržavanje kazne dobio 8. oktobra. Međutim, on je taj poziv ignorisao i Kazneno-popravni zavod Banjaluka je 23. oktobra od Osnovnog suda zatražio da za njim bude raspisana potraga.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana