Опасни бјегунац из Трна ухапшен у кафићу

Небојша Томашевић
Опасни бјегунац из Трна ухапшен у кафићу

Лакташи - Бјегунац означен као опасан по околину, Бобан Раилић (24) из Трна, ухапшен је у четвртак увече у спектакуларној акцији Интервентне јединице Судске полиције Републике Српске у кафићу “Оаза” у овом лакташком насељу, сазнаје “Глас Српске”.

Раилић је, како сазнајемо, покушао да побјегне и пружио је отпор полицајцима, али су га они брзо савладали. Наредбу за његово привођење издао је Основни суд Бањалука јер се није одазвао на издржавање затворске казне на основу обавезног позива суда. У тој наредби се наводи да је Раилић опасан.

- Полиција из Трна је 15. новембра јавила да Раилић прави проблеме у том насељу и да је јако опасан по околину. Због тога је потребно да одмах буде приведен - наглашено је у наредби бањалучког Основног суда.

У наредби је још сугерисано да је осуђени у посљедње вријеме виђен у неколико кафића у насељу Трн, али и на једном ауто-отпаду. Извор близак истрази казао је да је Раилић ухапшен у пуном кафићу око 20.30 часова.

- Пио је пиће и чим је видио полицијску “марицу” кренуо је да трчи напоље. Полицајци су га пресрели и брзо савладали иако им се он отимао. Кафић је био пун и сви су се питали шта се дешава. Срећа да су полицајци професионално одрадили свој посао. Чуо сам да је тај момак правио проблеме и да зна бити насилан - казао је један од очевидаца, не желећи да му помињемо име.

Раилић је осуђен на пола године затвора у бањалучком Основном суду због оптужби да је починио тешку крађу, а пресуда му је изречена 30. јануара.

- Осуђено лице се није појавило на издржавању казне, нити је поднијело молбу за одгађање издржавања затвора. Зато је издата наредба Судској полицији за његово принудно довођење - рекли су у Основном суду, не наводећи друге детаље.

Како сазнајемо, Раилић је позив за издржавање казне добио 8. октобра. Међутим, он је тај позив игнорисао и Казнено-поправни завод Бањалука је 23. октобра од Основног суда затражио да за њим буде расписана потрага.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана