Omarska: Otac i sin zagrljeni otišli u smrt

Goran Obradović
Omarska: Otac i sin zagrljeni otišli u smrt

PRIJEDOR - Milenko Korov (44) iz Prijedora i njegov sin Danijel (5) utopili su se u petak poslije saobraćajne nesreće u odvodnom kanalu u zaseoku Popovići u Omarskoj kod Prijedora.

U Centru javne bezbjednosti Prijedor rekli su, navodeći inicijale, da se nesreća dogodila u petak oko 10 časova kada je Korov izgubio kontrolu nad traktorom "zetor" i sletio s puta u odvodni kanal rudnika "Mital". Osim Korova, u ovoj nesreći lakše su povrijeđeni njegova komšinica i njeno dijete.

Izvor blizak istrazi pojasnio je da policija još provjerava kako je došlo do nesreće, jer je Korov traktorom sletio na ravnom dijelu puta.

Mještanin Popovića Miroslav Nišić ispričao je da Korov živi u Jelićki, pet kilometara udaljenoj od mjesta gdje se dogodila nesreća.

- Korov je traktorom krenuo u prodavnicu u Omarsku i kod majstora. Tada je sa njim pošao i njegov sin, koji mu je sjedio u krilu, te komšinica koja je stajala na rudi, koja spaja traktor i prikolicu, i njen sin koji je sjedio na lijevom blatobranu - istakao je Nišić.

On je dodao da je dolaskom u Popoviće u jednom trenutku Milenko vozio traktor nekoliko metara po pijesku pored puta i zatim sletio i prevrnuo se u kanal, koji je dubok oko dva metra.

- Kada je traktor počeo da se prevrće Korovljeva komšinica i njen sin pali su u kanal i uspjeli su da isplivaju. Međutim, kada je vidio da će sletjeti Milenko je iz straha jako zagrlio sina kako bi ga pokušao zaštititi - rekao je Nišić.

Prema njegovim riječima, Milenko i Danijel su upali u kanal, a zatim je traktor pao preko njih i prikliještio ih u vodi.

- U trenutku kada su sletjeli naišlo je nekoliko vozila i odmah su se zaustavili. Ljudi su pokušali da im pomognu. Jedan od vozača mi je ispričao da je prizor bio užasan, da su vidjeli Milenka kako se trza i pokušava izvući, ali mu nisu mogli pomoći, jer ih je traktor prikliještio, a oni ga nisu mogli pomjeriti - ispričao je Nišić.

On je istakao da je godinama poznavao Korova i da je riječ o veoma dobrom i poštenom čovjeku.

- Bavio se poljoprivredom, izvlačio je šumu, a tokom zborova iznajmljivao je šatore i na svaki način porodici pokušavao da obezbijedi što bolje uslove za život - rekao je Nišić.

On je istakao da mu nije jasno kako se desila nesreća, jer je Korov iskusan vozač, koji godinama vozi traktor po šumi.

Iza Milenka Korova ostala je nezaposlena supruga i još dva maloljetna sina.

Kobno mjesto

Mještani Popovića, u kojima se desila nesreća u kojoj su poginuli Milenko Korov i njegov sin Danijel, istakli su da se na ovom dijelu puta često dešavaju nesreće.

- Samo nekoliko stotina metara dalje Korov je i prije dvije godine sletio automobilom. Prije dva mjeseca izvukao sam jednog mladića koji je sletio skoro na istom mjestu gdje je poginuo Milenko. Na ovom dijelu puta gdje se nalazi kanal potrebno je postaviti zaštitne ograde - rekao je Miroslav Nišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana