Омарскa: Отац и син загрљени отишли у смрт

Горан Обрадовић
Омарскa: Отац и син загрљени отишли у смрт

ПРИЈЕДОР - Миленко Коров (44) из Приједора и његов син Данијел (5) утопили су се у петак послије саобраћајне несреће у одводном каналу у засеоку Поповићи у Омарској код Приједора.

У Центру јавне безбједности Приједор рекли су, наводећи иницијале, да се несрећа догодила у петак око 10 часова када је Коров изгубио контролу над трактором "зетор" и слетио с пута у одводни канал рудника "Митал". Осим Корова, у овој несрећи лакше су повријеђени његова комшиница и њено дијете.

Извор близак истрази појаснио је да полиција још провјерава како је дошло до несреће, јер је Коров трактором слетио на равном дијелу пута.

Мјештанин Поповића Мирослав Нишић испричао је да Коров живи у Јелићки, пет километара удаљеној од мјеста гдје се догодила несрећа.

- Коров је трактором кренуо у продавницу у Омарску и код мајстора. Тада је са њим пошао и његов син, који му је сједио у крилу, те комшиница која је стајала на руди, која спаја трактор и приколицу, и њен син који је сједио на лијевом блатобрану - истакао је Нишић.

Он је додао да је доласком у Поповиће у једном тренутку Миленко возио трактор неколико метара по пијеску поред пута и затим слетио и преврнуо се у канал, који је дубок око два метра.

- Када је трактор почео да се преврће Коровљева комшиница и њен син пали су у канал и успјели су да испливају. Међутим, када је видио да ће слетјети Миленко је из страха јако загрлио сина како би га покушао заштитити - рекао је Нишић.

Према његовим ријечима, Миленко и Данијел су упали у канал, а затим је трактор пао преко њих и приклијештио их у води.

- У тренутку када су слетјели наишло је неколико возила и одмах су се зауставили. Људи су покушали да им помогну. Један од возача ми је испричао да је призор био ужасан, да су видјели Миленка како се трза и покушава извући, али му нису могли помоћи, јер их је трактор приклијештио, а они га нису могли помјерити - испричао је Нишић.

Он је истакао да је годинама познавао Корова и да је ријеч о веома добром и поштеном човјеку.

- Бавио се пољопривредом, извлачио је шуму, а током зборова изнајмљивао је шаторе и на сваки начин породици покушавао да обезбиједи што боље услове за живот - рекао је Нишић.

Он је истакао да му није јасно како се десила несрећа, јер је Коров искусан возач, који годинама вози трактор по шуми.

Иза Миленка Корова остала је незапослена супруга и још два малољетна сина.

Кобно мјесто

Мјештани Поповића, у којима се десила несрећа у којој су погинули Миленко Коров и његов син Данијел, истакли су да се на овом дијелу пута често дешавају несреће.

- Само неколико стотина метара даље Коров је и прије двије године слетио аутомобилом. Прије два мјесеца извукао сам једног младића који је слетио скоро на истом мјесту гдје је погинуо Миленко. На овом дијелу пута гдје се налази канал потребно је поставити заштитне ограде - рекао је Мирослав Нишић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана