Окружни суд у Бањалуци одбацио казну од двије године за батинаша

Небојша Томашевић
Окружни суд у Бањалуци одбацио казну од двије године за батинаша

Бањалука - Окружни суд одбацио је споразум о признању кривице на основу кога је Огњен Мрђа (29) требало да буде осуђен на двије године затвора због изнуде и бруталног премлаћивања Давора Малића (26), сазнаје "Глас Српске".

У Окружном јавном тужилаштву су потврдили да се Мрђа  са њима био нагодио.

- С обзиром на то да суд то није прихватио у овом случају спровешће се редовно суђење и извођење доказа - рекао је "Гласу Српске" тужилац који води овај поступак.

У Окружном суду нису образлагали зашто је споразум одбијен.

Мрђа је оптужен да је 18. новембра прошле године Малића стрпао у гепек свог BMW-а и одвезао у насеље Понир, гдје га је скинуо голог, претукао и бацио низ брдо. Наводи да је све то урадио у намјери да утјера дуг од 70 марака. Према оптужници Мрђа је Малића прво напао иза кафе-бара "Дабл Л" у улици Мајке Југовића у Бањалуци. Оборио га је на земљу и изударао шакама те дршком пиштоља "ЦЗ", калибра од девет милиметара, за који нема дозволу.

- Док је Малић лежао на тлу, Мрђа је довезао свој BMW и, уз помоћ Андреја Правдића, угурао жртву у гепек. Одвезли су га на Понир. Ту га је Мрђа извукао из гепека, а онда му је пиштољем пријетио да ће га убити - наводи се у оптужници.

Додаје се да је Мрђа након пријетњи поново изударао Малића, нанијевши му тешке повреде главе и то преломе јагодице, доње вилице, носа и прста на руци. Потом је с њега скинуо сву одјећу и узео 30 КМ, мобилни телефон и банковну картицу. За крај га је гурнуо низ брдо, гдје је полиција пронашла жртву. Ствари које је узео од Малића, одвезао је до своје гараже и пренио их у комби "мерцедес мито". Потом их је сакрио на непознатој локацији. Недуго послије премлаћивања, нападачи су ухапшени. Мрђа је притворен, док је Правдић пуштен да се брани са слободе, а истрага против њега још није окончана. 

Оптужницу против Мрђе бањалучко Окружно тужилаштво подигло је у јануару, а Суд је потврдио 21. фебруара. Мрђу тужилаштво терети за изнуду, наношење тешких тјелесних повреда и неовлашћено посједовање оружја.

Малић

Жртва оптуженог Огњена Мрђе, Давор Малић ухапшен је крајем јануара ове године због подметања пожара у кафе-бару "Мед". У полицији сумњају да је из освете желио запалити "Дабл Л", иза којег је отет, али је погријешио кафић. Малић је и као малољетник био жртва бруталног премлаћивања. У децембру 2008. године четири нападача су га, пријетећи пушком, истјерали из интернет-клуба "ДД гејм". Натјерали су га да уђе у "пежо 407". Потом су га одвезли на Понир, гдје су га тукли, везали за возило и вукли по путу. Сломили су му руку и избили три зуба. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана