Oduzeto zlato i srebro, vrijednosti oko 180.000 KM

Srna
Oduzeto zlato i srebro, vrijednosti oko 180.000 KM

Banjaluka - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH oduzeli su na području opštine Bužim veću količinu zlatnog i srebrnog nakita, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na više od 180.000 KM.

Nakon operativne informacije o nezakonitom prometovanju zlatnog i srebrnog nakita, tim službenika UIO iz Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja u Regionalnom centru Banjaluka, izašao je u ranim jutarnjim časovima na teren na području Bužima.


Tom prilikom zaustavljena su dva putnička motorna vozila. U prvom vozilu je zaustavljen bračni par kod kojeg je pronađena veća količina zlatnog i srebrnog nakita, dok je u drugom vozilu zaustavljena ženska osoba sa zlatnim i srebrnim nakitom, saopšteno je iz UIO.

Za pronađenu robu nije postojala nikakva dokumentacija o porijeklu, a lica kod kojih je roba pronađena nemaju registrovanu djelatnost prodaje zlatnog i srebrnog nakita.

Lica koja su upravljala vozilima imaju inicijale Dž.O. /57/ i J.E. /60/. Nakon oduzimanja robe utvrđeno je da je riječ o zlatu ukupne težine 795 grama i srebrnom nakitu u količini od oko šest kilograma, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 180.437 KM.

Roba je bila namijenjena prodaji na "crnom tržištu" u BiH. Predmetna roba je privremeno oduzeta, a dalji dalji rad na slučaju po uputama nadležnog Tužilaštva preuzeli su, uz saradnju policijskih službenika MUP-a Bihać, službenici Odsjeka za provođenje propisa - Grupa za istrage RC Banjaluka.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a ili svaki oblik nezakonite trgovine. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana