Одузето злато и сребро, вриједности око 180.000 КМ

Срна
Одузето злато и сребро, вриједности око 180.000 КМ

Бањалука - Службеници Управе за индиректно опорезивање БиХ одузели су на подручју општине Бужим већу количину златног и сребрног накита, чија се тржишна вриједност процјењује на више од 180.000 КМ.

Након оперативне информације о незаконитом прометовању златног и сребрног накита, тим службеника УИО из Групе за спречавање кријумчарења и прекршаја у Регионалном центру Бањалука, изашао је у раним јутарњим часовима на терен на подручју Бужима.


Том приликом заустављена су два путничка моторна возила. У првом возилу је заустављен брачни пар код којег је пронађена већа количина златног и сребрног накита, док је у другом возилу заустављена женска особа са златним и сребрним накитом, саопштено је из УИО.

За пронађену робу није постојала никаква документација о поријеклу, а лица код којих је роба пронађена немају регистровану дјелатност продаје златног и сребрног накита.

Лица која су управљала возилима имају иницијале Џ.О. /57/ и Ј.Е. /60/. Након одузимања робе утврђено је да је ријеч о злату укупне тежине 795 грама и сребрном накиту у количини од око шест килограма, чија се тржишна вриједност процјењује на 180.437 КМ.

Роба је била намијењена продаји на "црном тржишту" у БиХ. Предметна роба је привремено одузета, а даљи даљи рад на случају по упутама надлежног Тужилаштва преузели су, уз сарадњу полицијских службеника МУП-а Бихаћ, службеници Одсјека за провођење прописа - Група за истраге РЦ Бањалука.

Управа за индиректно опорезивање БиХ позива све грађане да на отворену линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а или сваки облик незаконите трговине. Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана