Oduzeto 10.000 tableta steroida

Srna
Oduzeto 10.000 tableta steroida

Banjaluka - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH i Granične policije oduzeli su u Dragaljevcu 10.000 komada tableta i 32 ampule steroida, koje su pronađene u autobusu koji je saobraćao na relaciji Zrenjanin – Banjaluka.

 Službenici UIO i Granične policije sinoć su u večernjim časovima zaustavili autobus firme "Big turs" iz Banjaluke i prilikom pregleda na galeriji iza vozačevog sjedišta pronašli navedenu količinu steroida.

O pronalasku robe obaviješten je dežurni tužilac Tužilaštva BiH, po čijim instrukcijama je navedena roba i oduzeta, s obzirom da se radi o robi koja je zabranjena za prometavovanje i za uvoz u BiH, saopšteno je iz UIO.

Protiv izvršilaca UIO će podnijeti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana.

Službenici UIO i MUP-a Kantona Tuzla oduzeli su na Gradskoj pijaci u Gračanici i zelenoj pijaci u Klokotnici 931 paklicu cigareta i 23 kilograma rezanog duvana za motanje i pušenje, koji nisu bili obilježeni na zakonski propisan način uz važeće akcizne markice. 

Protiv lica koja su na nezakonit način stavila u promet navedene duvanske proizvode nadležnom Sudu, prema Zakonu o akcizama u BiH, podneseni su zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana