Одређене мјере забране за Делића и Јашаревића

Срна
Одређене мјере забране за Делића и Јашаревића

Сарајево - Суд БиХ је прихватио приједлог Тужилаштва БиХ и изрекао мјере забране Ибри Делићу и Јасмину Јашаревићу, који се доводе у везу са тероризмом.

Делић и Јашаревић су ухапшени у акцији Агенције за истраге и заштиту БиХ кодног назива "Дамаск" са још 16 лица, саопштено је данас из Суда БиХ.

Ове мјере предвиђају забрану путовања /уз привремено одузимање путних исправа и забрану издавања нових путних исправа, као и забрану кориштења личне карте за прелазак границе БиХ/, забрану састајања са одређеним лицима и обавезу јављања државном органу једном недјељно.

Изречене мјере забране могу трајати док за њима постоји потреба, односно до другачије одлуке Суда БиХ, а контрола оправданости биће вршена свака два мјесеца.

У случају да осумњичени прекрше изречене мјере забране, може им бити одређена мјера притвора.

Делић и Јашаревић су осумњичени за организовање терористичке групе, врбовање ради терористичких активности, а све у вези са тероризмом.

Међу приведеним у акцији "Дамаск" је и Хусеин Билал Боснић, један од најпознатијих припадника вехабијског покрета, који је позивао младиће из БиХ да се придруже оружаним групама терористичке организације "Исламска држава" и на тај начин укључе у џихад, који та организација води на терориторији Ирака и Сирије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана