Odbrana optuženog za pokušaj ubistva Vladimira Kovačevića predložila nova saslušanja

Nebojša Tomašević
Odbrana optuženog za pokušaj ubistva Vladimira Kovačevića predložila nova saslušanja

Banjaluka - Tužilac Dragana Lipovčić i policijski inspektori koji su obavili uviđaj nakon premlaćivanja novinara BN televizije Vladimira Kovačevića (37) svjedočiće na suđenju bokseru Marku Čoliću (32) iz Banjaluke.

Njih je za svjedoke predložila odbrana optuženog Čolića, koga terete da je zajedno sa Nedeljkom Dukićem (28) iz Kneževa, koji je u bjekstvu, pokušao da ubije Kovačevića.

Tako će na osnovu prijedloga advokata Gordana Joviševića na klupu za svjedoke sjesti inspektori Željko Rodić, Radojica Dabić i kriminalistički tehničari Saša Ožegović i Vladan Todorović. Osim njih, ponovo će, na prijedlog odbrane, biti ispitani Kovačević, Dragan Matić i banjalučki kajakaš Darko Savić. Kao svjedok alibija biće saslušana Vanja Krsmanović koja će, kako je rekao Jovišević, reći gdje je bio Čolić kritične večeri. Sud je prihvatio i da dokaz odbrane bude i dokumentacija iz istrage o sprovedenim uviđajima i medicinska dokumentacija o povredama Kovačevića.

Tužilaštvo je u ovom predmetu izvelo planirane dokaze, na koje je odbrana iznijela primjedbe. Advokat Jovišević pokušao je da ospori validnost i zakonitost pojedinih dokaza, poput zajedničkih “Fejsbuk” fotografija Čolića i odbjeglog Dukića. Tužilac Tatjana Ninković je rekla da su te fotografije javno objavljene i dostupne svima, a njima će dokazivati da su Čolić i Dukić slične konstitucije, te da su se družili. Sud je i taj dokaz prihvatio. Prigovori odbrane izazvali su burnu raspravu, a advokat je u jednom momentu naljutio predsjednika sudskog vijeća Branimira Jukića, koji je braniocu zaprijetio novčanom kaznom.

- Kada ja govorim, vi ćutite dok vam ne dam riječ. Pustite sud da radi svoj posao - kazao je Jukić.

Na ponašanje advokata zamjerke je imala i član vijeća Olga Pantić. Prema optužnici, Čolić i Dukić su Kovačevića pokušali da ubiju 26. avgusta prošle godine kada su ga sačekali ispred zgrade u kojoj živi u banjalučkom naselju Obilićevo. Brutalno su ga pretukli palicama. Poslije napada Čolić je uhapšen, a raspisana je međunarodna potjernica za Dukićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana