Odbjegla djeca iz Petrova provela noć u napuštenom zaseoku?

Sanja Amidžić
Odbjegla djeca iz Petrova provela noć u napuštenom zaseoku?

Petrovo - Stefana Rajčića (12) i Milicu Milivojević (12) iz Petrova koji su se od ponedjeljka popodne kada su otišli od kuće, vodili kao nestali, policija je pronašla juče u šumi nadomak zaseoka Brđani.

Pronalasku mališana u poslijepodnevnim časovima prethodila je detaljna pretraga terena po nimalo pitomoj planini Ozren u kojoj su učestvovali pripadnici Policijske stanice Petrovo, Jedinice za podršku sa psima, kao i pripadnici Civilne zaštite, vatrogasci i mještani.

- Policija je djecu pronašla u 15.40 časova i prebacila ih u policijsku stanicu gdje su ispitana u prisustvu roditelja i radnika Centra za socijalni rad - kazali su u dobojskoj policiji.

Centar javne bezbjednosti Doboj juče prijepodne objavio je da su nestali Stefan Rajčić i Milica Milivojević iz Petrova, njihov opis i fotografije a zatražena je pomoć građana da se što prije pronađu.

Dvoje učenika sedmog razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Petrovu od kuće su se udaljila u ponedjeljak oko 17 časova.

Tek ujutro nestanak maloljetnog Rajčića policiji je prijavio njegov otac nakon što se dječak tokom noći nije pojavljivao kod kuće. Budući da se maloljetnik družio sa Milivojevićevom policija je otišla njenoj kući gdje je utvrđeno da ni ona nije bila u svom domu. Nakon toga započeta je intenzivna potraga za dječakom i djevojčicom.

Pretpostavlja se da su noć provela u jednoj od napuštenih kuća u Brđanima jer je tu još prije rata otvoren rudnik pa se veliki dio stanovništva odselio sa tog područja. Mada se sumnjalo isključena je mogućnost da su tumarali ozrenskim šumama jer su u ovo doba godine noći veoma hladne na Ozrenu. 

Prema pričama koje su juče kružile u Petrovu Rajčić i Milivojevićeva bili su veoma bliski. 

- Oni su skupa išli u razred i često su viđani zajedno. Nedavno su napravili manji problem u mjestu kada su navodno polupali neki crijep na jednoj od kuća pa su možda i zbog toga pobjegli. Ko će znati. Djeca ko djeca - kazala je stanovnica Petrova koja nije željela da joj objavimo ime.

Otmice

Policija iz Zenice još vodi istragu navodnog pokušaja otmice djevojčice ispred osnovne škole "Hasan Kikić" u Zenici. Iz policije ni nakon pet dana nisu potvrdili da li se pokušaj otmice dogodio ili nije. Prema tvrdnjama roditelja djevojčice koju su pokušali oteti otmičari su je navodno uvukli u kombi i rekli da više nikad neće vidjeti svoje najmilije ali se ona uspjela oteti. Šta se tačno dogodilo prošlog petak niko sa sigurnošću ne može da kaže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana