Одбјегла дјеца из Петрова провела ноћ у напуштеном засеоку?

Сања Амиџић
Одбјегла дјеца из Петрова провела ноћ у напуштеном засеоку?

Петрово - Стефана Рајчића (12) и Милицу Миливојевић (12) из Петрова који су се од понедјељка поподне када су отишли од куће, водили као нестали, полиција је пронашла јуче у шуми надомак засеока Брђани.

Проналаску малишана у послијеподневним часовима претходила је детаљна претрага терена по нимало питомој планини Озрен у којој су учествовали припадници Полицијске станице Петрово, Јединице за подршку са псима, као и припадници Цивилне заштите, ватрогасци и мјештани.

- Полиција је дјецу пронашла у 15.40 часова и пребацила их у полицијску станицу гдје су испитана у присуству родитеља и радника Центра за социјални рад - казали су у добојској полицији.

Центар јавне безбједности Добој јуче пријеподне објавио је да су нестали Стефан Рајчић и Милица Миливојевић из Петрова, њихов опис и фотографије а затражена је помоћ грађана да се што прије пронађу.

Двоје ученика седмог разреда Основне школе "Вук Караџић" у Петрову од куће су се удаљила у понедјељак око 17 часова.

Тек ујутро нестанак малољетног Рајчића полицији је пријавио његов отац након што се дјечак током ноћи није појављивао код куће. Будући да се малољетник дружио са Миливојевићевом полиција је отишла њеној кући гдје је утврђено да ни она није била у свом дому. Након тога започета је интензивна потрага за дјечаком и дјевојчицом.

Претпоставља се да су ноћ провела у једној од напуштених кућа у Брђанима јер је ту још прије рата отворен рудник па се велики дио становништва одселио са тог подручја. Мада се сумњало искључена је могућност да су тумарали озренским шумама јер су у ово доба године ноћи веома хладне на Озрену. 

Према причама које су јуче кружиле у Петрову Рајчић и Миливојевићева били су веома блиски. 

- Они су скупа ишли у разред и често су виђани заједно. Недавно су направили мањи проблем у мјесту када су наводно полупали неки цријеп на једној од кућа па су можда и због тога побјегли. Ко ће знати. Дјеца ко дјеца - казала је становница Петрова која није жељела да јој објавимо име.

Отмице

Полиција из Зенице још води истрагу наводног покушаја отмице дјевојчице испред основне школе "Хасан Кикић" у Зеници. Из полиције ни након пет дана нису потврдили да ли се покушај отмице догодио или није. Према тврдњама родитеља дјевојчице коју су покушали отети отмичари су је наводно увукли у комби и рекли да више никад неће видјети своје најмилије али се она успјела отети. Шта се тачно догодило прошлог петак нико са сигурношћу не може да каже.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана