Одбијен приједлог за продужење притвора Дејану Костићу

Срна
Одбијен приједлог за продужење притвора Дејану Костићу

Бањалука - Основни суд у Бањалуци одбио је приједлог бањалучког Окружног јавног тужилаштва да буде продужен притвор Дејану Костићу /29/ из овог града, осумњиченом за физичко и психичко злостављање двадесеттрогодишњака и двадесетчетворогодишњака, те дао налог да буде пуштен на слободу.

Из Службе за односе са јавношћу Основног суда у Бањалуци Срни је речено да је приједлог за продужење притвора Костићу Окружно јавно тужилаштво затражило 23. маја. Основни суд у Бањалуци је 30. априла првобитно одредио притвор у трајању од мјесец дана Костићу, због, како је наведено, разлога за притвор предвиђених Законом о кривичном поступку Републике Српске.

Костић је осумњичен за продужено кривично дјело насилничко понашање у стицају са продуженим кривичним дјелом неовлаштено фотографисање почињена од 24. до 26. априла на штету лица чији су иницијали П.П. и Н.С. из Бањалуке.

Он је осумњичен да је 24. априла у угоститељском објекту физички и психички злостављао двадесеттрогодишњака, а 26. априла у аутомобилу физички и психички злостављао двадесетчетворогодишњака.

Из Полицијске управе Бањалука раније је наведено да је осумњичени Д.К. ухапшен 28. априла након што је идентификован на снимку објављеном на друштвеним мрежама, који је пренесен и у медијима.

На снимку се види физичко и психичко злостављање млађег мушкарца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана