Od oca ukrao 90.000 maraka

Nebojša Tomašević
Od oca ukrao 90.000 maraka

Banjaluka - Vladimir Drinić (40) iz Banjaluke uhapšen je jer je od svog oca Branka Drinića ukrao 90.000 maraka. Novac je odnio iz porodične kuće, koja se nalazi u zaseoku Drinići sela Vilusi kod Banjaluke.

Prema nezvaničnim informacijama, novac je potrošio na piće, kocku i igre na sreću.

Iz CJB Banjaluka je, navodeći njegove inicijale, saopšteno da je on uhapšen u utorak, 31. marta, u nastavku akcije "Rulet".

Kuća je opljačkana 31. avgusta 2014. godine, a Drinić je "pao" na vještačenju DNK tragova koje je ostavio iza sebe.

- Osumnjičeni je uhapšen u akciji "Rulet" zbog teških krađa, a na osnovu izjava svjedoka te vještačenja tragova otkriveno je da je on osoba koja je ukrala 90.000 maraka od svog oca u Drinićima. U kuću je ušao kroz krov gdje je napravio rupu skinuvši nekoliko crepova. U vrijeme pljačke njegov otac nije bio u kući - saopšteno je iz CJB Banjaluka.

Dodaje se da će protiv osumnjičenog biti podnesen izvještaj banjalučkom Okružnom tužilaštvu koji ga tereti za tešku krađu, nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Opljačkani Branko Drinić nije ni sumnjao da ga je opljačkao rođeni sin Vladimir, a dan poslije pljačke je ispričao da je baš Vladimir prvi primijetio pljačku.

- Pljačka se dogodila dok sam bio na "Kočićevom zboru" u Stričićima, udaljenim 15 kilometara od kuće. Vjerovatno su me pratili i čekali da odem. Uzeli su mi svu ušteđevinu, 32.000 evra i 22.000 maraka. Da nešto nije uredu otkrio sam po povratku kući oko 18.30 časova. Tada je sin primijetio da su vrata ograde otvorena, a zatim smo vidjeli i da nedostaje crijep na krovu. Odmah sam posumnjao da smo opljačkani. Novac sam zaradio u Njemačkoj gdje sam radio 25 godina - ispričao je tada Branko Drinić.

Vladimir je hapšen 18. marta u akciji "Rulet" zbog sumnje da je učestvovao u pljački 60.000 maraka iz kuće Duška Gatarića u Donjim Kolima kod Banjaluke. Tada su, osim njega, uhapšeni Boris Gatarić i Ljuban Poletan.

Oružje

Policija je poslije hapšenja pretresla kuću koju koristi Vladimir Drinić u selu Jablan kod Laktaša.

- Pretres je urađen po nalogu Okružnog suda Banjaluka, pronađeno je više inicijalnih detonatorskih kapisli, koje su izuzete i deponovane - rekli su u policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana