Od gazde restorana Maj Vej tražio 55.000 KM

Nebojša Tomašević
Od gazde restorana Maj Vej tražio 55.000 KM

Banjaluka - Dragan Radaković (42) iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je pokušao iznuditi 55.000 maraka od vlasnika poznatog banjalučkog restorana "Maj Vej" Mladena Miškovića.

Iz banjalučkog Okružnog tužilaštva je saopšteno da Radakovića terete za iznudu i da je tužilac nakon saslušanja predložio da mu se odredi pritvor.

Prijedlog da osumnjičeni ostane iza rešetaka upućen je banjalučkom Okružnom sudu zbog bojazni da će učiniti krivično djelo zbog kojeg je i uhapšen. Do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" sud nije donio odluku.

U tužilaštvu su kazali da je Radaković novac od Miškovića pokušao da iznudi 22. juna kada mu je prijetio da će ga ubiti. Istakli su da radi zaštite istrage ne mogu da otkrivaju druge detalje.

Prema nezvaničnim informacijama, Radaković je telefonom pozivao Miškovića i govorio mu da će ga ubiti ako mu ne da novac. Te prijetnje vlasnik restorana "Maj Vej" prijavio je policiji, pa je ubrzo organizovano hapšenje osumnjičenog. Motiv ove iznude iz policije i tužilaštva nije saopšten.

U restoranu "Maj Vej" juče nisu bili pričljivi jer je Mišković bio odsutan. Kazali su da ništa ne znaju o ovom slučaju i da ne poznaju Radakovića.

"Glas Srpske" saznaje da osumnjičeni do sada nije imao policijski dosije za krivična djela.

Ovo je samo još jedan u nizu sličnih slučajeva iznude  počinjenih u posljednjih nekoliko godina na području Banjaluke. Krajem oktobra prošle godine policija je uhapsila I. S. i V. S. iz Banjaluke zbog sumnje da su navodno iznudili 60.000 KM od jedne porodice iz Banjaluke. U aprilu ove godine zbog iznude  je bio uhapšen i Željko Kovačević. On je novac pokušao da iznudi od vlasnika jednog ugostiteljskog objekta u Banjaluci. Prema nezvaničnim informacijama, u pitanju je ćevabdžinica "Kod Muje", ali to niko nije potvrdio.

Među najpoznatijim slučajevima iznude u Banjaluci je slučaj  Branislava Smiljanića, koji je zbog počinjenih 15 iznuda i zelenaštva osuđen na devet godina zatvora. 

Ranije je Đorđe Ćulum osuđen na tri godine zatvora zbog učešća u iznudi 75.000 maraka od Siniše Slijepčevića.

Mišković na putu

"Glas Srpske" pokušao je da više informacija dobije od vlasnika restorana "Maj Vej" Mladena Miškovića, ali to juče nije bilo moguće jer je on bio na putu. Na jedan od naših  telefonskih poziva javio se i rekao da je na granici i da ga pozovemo kasnije. Međutim, nakon toga mobilni telefon mu je bio isključen i nije se javljao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana