Од газде ресторана Мај Веј тражио 55.000 КМ

Небојша Томашевић
Од газде ресторана Мај Веј тражио 55.000 КМ

Бањалука - Драган Радаковић (42) из Бањалуке ухапшен је због сумње да је покушао изнудити 55.000 марака од власника познатог бањалучког ресторана "Мај Веј" Младена Мишковића.

Из бањалучког Окружног тужилаштва је саопштено да Радаковића терете за изнуду и да је тужилац након саслушања предложио да му се одреди притвор.

Приједлог да осумњичени остане иза решетака упућен је бањалучком Окружном суду због бојазни да ће учинити кривично дјело због којег је и ухапшен. До закључења овог броја "Гласа Српске" суд није донио одлуку.

У тужилаштву су казали да је Радаковић новац од Мишковића покушао да изнуди 22. јуна када му је пријетио да ће га убити. Истакли су да ради заштите истраге не могу да откривају друге детаље.

Према незваничним информацијама, Радаковић је телефоном позивао Мишковића и говорио му да ће га убити ако му не да новац. Те пријетње власник ресторана "Мај Веј" пријавио је полицији, па је убрзо организовано хапшење осумњиченог. Мотив ове изнуде из полиције и тужилаштва није саопштен.

У ресторану "Мај Веј" јуче нису били причљиви јер је Мишковић био одсутан. Казали су да ништа не знају о овом случају и да не познају Радаковића.

"Глас Српске" сазнаје да осумњичени до сада није имао полицијски досије за кривична дјела.

Ово је само још један у низу сличних случајева изнуде  почињених у посљедњих неколико година на подручју Бањалуке. Крајем октобра прошле године полиција је ухапсила И. С. и В. С. из Бањалуке због сумње да су наводно изнудили 60.000 КМ од једне породице из Бањалуке. У априлу ове године због изнуде  је био ухапшен и Жељко Ковачевић. Он је новац покушао да изнуди од власника једног угоститељског објекта у Бањалуци. Према незваничним информацијама, у питању је ћевабџиница "Код Мује", али то нико није потврдио.

Међу најпознатијим случајевима изнуде у Бањалуци је случај  Бранислава Смиљанића, који је због почињених 15 изнуда и зеленаштва осуђен на девет година затвора. 

Раније је Ђорђе Ћулум осуђен на три године затвора због учешћа у изнуди 75.000 марака од Синише Слијепчевића.

Мишковић на путу

"Глас Српске" покушао је да више информација добије од власника ресторана "Мај Веј" Младена Мишковића, али то јуче није било могуће јер је он био на путу. На један од наших  телефонских позива јавио се и рекао да је на граници и да га позовемо касније. Међутим, након тога мобилни телефон му је био искључен и није се јављао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана