Од бизнисмена покушао да изнуди 75.000 КМ

Горан Обрадовић
Од бизнисмена покушао да изнуди 75.000 КМ

Приједор - Давор Кондић (20) из Бањалуке ухапшен је због сумње да је покушао изнудити 75.000 марака од бизнисмена и власника "Петог неплана" Жељка Романића из Омарске код Приједора.

У Центру јавне безбједности Приједор рекли су, наводећи иницијале осумњиченог, да је Кондић 8. децембра, са два претплатничка броја, послао више СМС порука у којима је пријетио Романићу, а које су за циљ имале изнуду одређене количине новца.

Према незваничним информацијама, Кондић је у порукама написао да ће Романићу запалити кућу, локал, убити породицу, те њега пребити ако му у договореном периоду не пребаци 75.000 марака.

У порукама је још навео да не смије пријавити полицији, јер он има своје људе у полицији и да ће одмах знати ако то уради. Међутим, он на овај начин није успио да престраши Романића, који је случај пријавио полицији.

Власник предузећа "Пети неплан" у петак је за "Глас Српске" изјавио да никада раније није видио Кондића који му је пријетио, нити је некада имао некакав контакт с њим.

- Први пут сам га видио у станици полиције када су га ухапсили. Не знам због чега ми је слао такве поруке, али није само мени, већ и мом сину. То је трајало посљедњих десетак дана и скоро сваки дан смо од њега добијали пријетеће и узнемиравајуће поруке - истакао је Романић.

Према његовим ријечима, посебно га је узнемирила порука у којој је Кондић написао да ће остати без унучета.

- Посљедња порука коју ми је послао била је да ће ми 17. децембра јавити на које мјесто и у колико часова да донесем 75.000 марака. Међутим, полиција га је у међувремену успјела лоцирати и ухапсити - испричао је Романић.

Он је истакао да је веома захвалан полицији, која је врхунски обавила свој посао и била је веома професионална.

Извор близак истрази појаснио је да је Кондић 17. децембра поново упалио мобилни телефон како би могао да јави Романићу гдје да донесе новац и тада га је полиција лоцирала и утврдила да је ријеч о младићу из Поткозарја код Бањалуке.

Према истом извору, Кондић је током саслушања у полицији, када је видио Романића, на веома дрзак начин му рекао да га се не боји, а поред свега тога тужилац је наредио послије саслушања да осумњичени буде пуштен да се брани са слободе.

- Кондић је раније више пута евидентиран у полицијским биљежницима због нарушавања јавног реда и мира, а привођен је и због сумње да је дизалицом претукао једну особу - каже извор близак истрази.

Романић није први пут примио пријетње. Крајем 2009. године имао је проблема са једним од комшија, који му је тада пријетио и веома често позивао полицију и лажно пријављивао да је у угоститељским објектима Романића постављена експлозивна направа, због чега је био и ухапшен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана