Očevi i sinovi ukrstili pesnice u Potočarima kod Srebrenice

Nevena Bunić
Očevi i sinovi ukrstili pesnice u Potočarima kod Srebrenice

Srebrenica - Pet muškaraca, od kojih je jedan maloljetan, uhapšeno je nakon masovne tuče porodica Mehmedović i Hafranović u Potočarima kod Srebrenice.

Kako nezvanično saznajemo, privedeni su Nail Mehmedović (41), Senahid Hafranović (54), Admir Hafranović (34), Šaban Hafranović (31) i Senib Hafranović (26), svi iz Srebrenice i jedan maloljetnik (17).

Do sukoba je došlo kada su se Nail Mehmedović i njegov maloljetni sin potukli sa Senahidom Hafranovićem ispred jednog kafića u Potočarima u jutarnjim časovima.

Hafranović je prevezen u Dom zdravlja u Srebrenici, nakon čega je zbrinut u Opštoj bolnici u Zvorniku.

Istog dana, oko 11.30 časova Hafranović je napustio bolnicu i riješio da se osveti. Zajedno sa svoja tri sina - Admirom, Šabanom i Senibom došao je u ugostiteljski objekat u Srebrenici, u kojem je bio maloljetni sin Mehmedovića. Četvorka je pretukla mladića. Poslije intervencije policije sedamnaestogodišnjak je prevezen u Dom zdravlja u Srebrenici, odakle je prebačen u Opštu bolnicu u Zvorniku. Tu su mu sanirane povreda, a potom je pušten kući.

O obračunu porodica bruje Potočari i mještani su šokirani dešavanjima.

- Strašno je to šta ljudi rade. Tući se i u obračune djecu uvlačiti je tolika glupost da se riječima ne može opisati. Treba da odgovaraju za svoje postupke i da se ja pitam, najstrože bih ih kaznio, da im tuča više nikada ne padne na pamet - kazao je jedan od mještana, koji nije želio da mu ime objavimo.

U Policijskoj upravi Zvornik su, navodeći inicijale, istakli da su akteri obračuna privedeni zbog narušavanja javnog reda i mira.

- Utvrđujemo činjenice i okolnosti koje su dovele do ovih obračuna. Protiv njih biće podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu u Bijeljini za krivično djelo nanošenje tjelesnih povreda - rekao je portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar.

Sukobi porodica

Sukobi porodica su sve češći u BiH. Jedan takav obračun desio se u julu ove godine u Velikoj Kladuši, gdje se tuklo osam osoba, među kojima i dvije trudnice. U brutalnoj tuči u stanu više lica je povrijeđeno, a motiv sukoba je činjenica da je ukućanka bila udata za jednog od napadača s kojim ima i trogodišnju djevojčicu. Porodica napadača je htjela da otme djevojčicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana