Очеви и синови укрстили песнице у Поточарима код Сребренице

Невена Бунић
Очеви и синови укрстили песнице у Поточарима код Сребренице

Сребреница - Пет мушкараца, од којих је један малољетан, ухапшено је након масовне туче породица Мехмедовић и Хафрановић у Поточарима код Сребренице.

Како незванично сазнајемо, приведени су Наил Мехмедовић (41), Сенахид Хафрановић (54), Адмир Хафрановић (34), Шабан Хафрановић (31) и Сениб Хафрановић (26), сви из Сребренице и један малољетник (17).

До сукоба је дошло када су се Наил Мехмедовић и његов малољетни син потукли са Сенахидом Хафрановићем испред једног кафића у Поточарима у јутарњим часовима.

Хафрановић је превезен у Дом здравља у Сребреници, након чега је збринут у Општој болници у Зворнику.

Истог дана, око 11.30 часова Хафрановић је напустио болницу и ријешио да се освети. Заједно са своја три сина - Адмиром, Шабаном и Сенибом дошао је у угоститељски објекат у Сребреници, у којем је био малољетни син Мехмедовића. Четворка је претукла младића. Послије интервенције полиције седамнаестогодишњак је превезен у Дом здравља у Сребреници, одакле је пребачен у Општу болницу у Зворнику. Ту су му саниране повреда, а потом је пуштен кући.

О обрачуну породица брује Поточари и мјештани су шокирани дешавањима.

- Страшно је то шта људи раде. Тући се и у обрачуне дјецу увлачити је толика глупост да се ријечима не може описати. Треба да одговарају за своје поступке и да се ја питам, најстроже бих их казнио, да им туча више никада не падне на памет - казао је један од мјештана, који није желио да му име објавимо.

У Полицијској управи Зворник су, наводећи иницијале, истакли да су актери обрачуна приведени због нарушавања јавног реда и мира.

- Утврђујемо чињенице и околности које су довеле до ових обрачуна. Против њих биће поднесен извјештај Окружном тужилаштву у Бијељини за кривично дјело наношење тјелесних повреда - рекао је портпарол Полицијске управе Зворник Миљан Бобар.

Сукоби породица

Сукоби породица су све чешћи у БиХ. Један такав обрачун десио се у јулу ове године у Великој Кладуши, гдје се тукло осам особа, међу којима и двије труднице. У бруталној тучи у стану више лица је повријеђено, а мотив сукоба је чињеница да је укућанка била удата за једног од нападача с којим има и трогодишњу дјевојчицу. Породица нападача је хтјела да отме дјевојчицу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана