Obrt na suđenju Draganu Cerovcu: Žrtva branila svog otmičara

Nebojša Tomašević
Obrt na suđenju Draganu Cerovcu: Žrtva branila svog otmičara

Banjaluka - Nenad Jakovljević iz Bijeljine branio je u banjalučkom Okružnom sudu svog otmičara, sugrađanina Dragana Cerovca (24) i rekao da ne traži njegovo krivično gonjenje jer on prema njemu nije pokazivao neprijateljstvo.

Republičko tužilaštvo tereti Cerovca da je zajedno sa braćom, kik-bokserima, Miljanom i Ljubanom Vidovićem iz Bijeljine, koji se nalaze u bjekstvu, 14. maja prošle godine učestvovao u otmici Jakovljevića.

- Ubijeđen sam da Cerovac nema udjela u tome. On je garantovao za mene da ću vratiti dug koji sam imao prema Miljanu Vidoviću i ničim nije pokazao netrpeljivost. Pokušao je da ih ubijedi da me puste i da on ode, ali su mu rekli nećeš ti nigde - kazao je Jakovljević i do detalja ispričao kako su ga pretukla braća Vidović.

Prema njegovim riječima Miljanu je dugovao 2.000 evra, ali ga je on uz pomoć brata Ljubana naveo da potpiše ugovor da je dužan 16.000 KM. Taj ugovor je zaključio sa  Fikretom Mušanović koju su zvali braća Vidović jer oni nisu imali lične karte BiH i nisu mogli da zaključe ugovor. Kazao je da su ugovor sačinili u knjižari i ovjerili u opštini Bijeljina.

- Tog dana dogovorio sam se s Ljubanom da se nađemo u kafiću “Burence” radi regulisanja duga. Zvao je brata Miljana, ali on nije imao čim doći. Nakon sat vremena dovezao ga je Cerovac  i Miljan je sjeo kraj mene zagrlio me, udario po glavi i uzeo dokumente i telefon. Prijetio je i tražio novac i rekao da mu sada dugujem 8.000 evra, a ne 2.000  - kazao je Jakovljević.

Pojasnio  je da su iz kafane išli do notara, jedne knjižare i opštine Bijeljina kako bi sastavili ugovor i da ga je veći dio vremena Miljan držao za ruku.

- Na prijedlog Cerovca poslije potpisivanja ugovora otišli smo u roštiljnicu. Pokušao sam da pobjegnem, ali me Miljan stigao motorom i nakon toga odveo u teretanu gdje me tukao i zatvorio u toalet. Odatle me vratio u vozilo. On i brat su rekli Cerovcu da vozi na vikendicu njihovog oca. Tu su me tukli Ljuban i Miljan, prijetili da će odsjeći prste - rekao je između ostalog Jakovljević.

Tužilac Svjetlanka Bjelić prigovorila je svjedoku Jakovljeviću jer, kako je rekla, nije tako pričao u istrazi. Fikreta Mušanović, koja je potpisala ugovor s Jakovljevićem, izjavila je da je to uradila jer je zamolio Miljan i jer nije vidjela ništa sumnjivo. Ona je majka boksera i učesnika poznatog rijaliti “Parovi” Đorđa Tomića.

Pobjegli u Srbiju

Braća Miljan i Ljuban Vidović pobjegli su iz BiH  nedugo nakon otmice Nenada Jakovljevića. Vjeruje se da se nalaze u Srbiji, a za njima je raspisana potjernica. Imaju dvojno državljanstvo Srbije i BiH pa je njihova eventualna ekstradicija pod velikim  znakom pitanja. Miljan je  boreći se pod zastavom Srbije 2013. godine u Sao Paulu osvojio  titulu šampiona svijeta u disciplini K-1 poluteške kategorije do 81 kilogram. Godinu ranije, osvojio je titulu šampiona Evrope u kategoriji do 75 kilograma, a na evropskom tronu zamijenio ga je mlađi brat Ljuban Vidović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana