Обрачун сарајевских жестоких момака на стадиону Жељезничара завршио убиством

Аваз, klix.ba
Обрачун сарајевских жестоких момака на стадиону Жељезничара завршио убиством

Сарајево - Изудин Изо Тахировић, осумњичени за убиство Мирзе Рашчића, које се синоћ догодило у сарајевском насељу Грбавица унутар просторија Удужења навијача ФК Жељезничар, предат је у надлежност Кантоналном тужилаштву у Сарајеву.

 

Насилничко понашање

Након саслушања осумњиченог, поступајући тужилац ће донијети одлуку да ли ће надлежном суду упутити приједлог да му се одреди мјера притвора, пише Аваз.

Према изјавама очевидаца унутар просторија Удружења навијача ФК Жељезничар непосредно прије убиства дошло је до свађе.

Наводно, дошло је до жестоког међусобног сукоба навијача, а Тахировић се потукао са Амаром Зулићем, којег је сарајевска полиција такођер ухапсила због сумње да је починио кривично дјело насилничко понашање.

Тахировић је, наводно, у једном тренутку отишао из просторија Удружења, а потом се вратио и пуцао у Рашчића.

Извор близак породици ухапшеног Тахировића казао је за Аваз како је он уствари нападнут, те да је пуцао након што су га претукли, те да није хтио убити Рашчића него је пуцао  мислећи да се ради о другој особи.

Према незваничним информацијама Тахировић је хтио упуцати Зулића.

Рашчић је преминуо на путу до болнице, а Тахировић је побјегао с мјеста догађаја, али га је полиција ухапсила у 03:20 сати.

Током данашњег дана, полиција је претресла и кућу Тахировића, но да ли је нешто заплијењено до сада није саопћено.

Сахрана преминулом Мирзи битће у понедјељак.

Познати полицији

Тахировић је познат сарајевској полицији и то због послова са дрогом. Он је у децембру 2009. године хапшен заједно са Сањином Ханџићем, у чијем је стану пронађен килограм марихуане, 60 грама спида, 50 таблета екстазија, близу 10.000 марака, четири мобитела и три ручне радиостанице. Код Тахировића је тада пронађено пет пакетића марихуане припремљених за уличну продају и полуаутоматска пушка.

Амар Зулић је такође одраније познат полицији  по учешћу у ватреним окршајима, али и због других кривичних дјела.

 

Због покушаја убиства у Са Клубу 2010. године осуђен је на пет година затвора, пошто је тешко ранио Амара Аликадића. Прије само неколико мјесеци Зулић је поново доспио у рубрике црне хронике и то када му је Аднан Ћуревац у затвор покушао донијети дрогу скривену у папучама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана