Obračun kriminalaca u Sarajevu: Braća ranila bivšeg saradnika

Nebojša Tomašević
Obračun kriminalaca u Sarajevu: Braća ranila bivšeg saradnika

Sarajevo - Dženan Drljević (41) iz Sarajeva uhapšen je zbog sumnje da je učestvovao u pucnjavi i ranjavanju sugrađanina Edisa Bunara (28) koji je odranije poznat po učešću u oružanim obračunima i drugim krivičnim djelima.

Nezvanično saznajemo da se traga za Dženanovim bratom Mustafom zvanim Mute, jer se i on povezuje sa napadom. Bunar je zadobio lakše povrede, a pomoć mu je ukazana u Kliničkom centru u Sarajevu. Uhapšenog Drljevića zasad terete za izazivanje opšte opasnosti.

Ranjeni Bunar odranije je povezivan sa braćom Drljević, s kojima je čak sarađivao u krivičnim djelima. Prema nezvaničnim informacijama, Mustafa Drljević se bavi zelenašenjem i utjerivanjem dugova. Na njegov nagovor Bunar je 2012. godine prijetio Suvadu Hodžiću i od njega tražio da Drljeviću vrati navodni dug. Nakon tih prijetnji Hodžić je u martu 2012. godine iz puške pucao na Bunara i ranio ga.

Vatreni obračun desio se u utorak u 21.45 časova na sarajevskom Trgu međunarodnog prijateljstva u blizini kafića "Tvister".

- Navodno su tu veče Bunar i braća Drljević sjedili u kafiću i tu su se posvađali. Izbila je i tuča, a onda je neko od braće potegao pištolj, pucao i ranio Bunara. Sumnja se da je do sukoba došlo zbog ranijih neriješenih računa - kazao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, odmah po dolasku na lice mjesta policija je saznala ko su učesnici incidenta pa je krenula potraga za njima.

- Samo sat nakon pucnjave u naselju Alipašino polje pronađen je Dž. D. koji je uhapšen. Po nalogu tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu Drljević je predat u Jedinicu za obezbjeđenje objekata i zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a Kantona Sarajevo - rekli su u policiji navodeći njegove detalje.

Istakli su da zbog zaštite istrage ne mogu da govore više informacija kao ni da kažu šta je motiv obračuna.

Bunar je poznat po tome što je zajedno sa Rasimom Durakom demolirao buregdžinicu "Derbi", vlasništvo Jahije Velije u sarajevskom naselju Alipašino polje. Učestvovao je u razbojništvu kada je opljačkan i ranjen diler deviza na Alipašinom polju.

Poznat je i po švercu narkotika, a hapšen je u akciji "Malta" u februaru 2014. godine kad je zbog trgovine narkoticima palo ukupno devet osoba među kojima je bilo i policajaca.

Snimak i prijetnje

Edis Bunar je prilikom snimanja emisije "Slučajevi Iks" na Televiziji "Hajat" prijetio novinaru i uredniku te emisije Veldinu Čustoviću. On je prijetio jer ga je kamerman ove televizije snimio tokom jednog privođenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana