Обрачун криминалаца у Сарајеву: Браћа ранила бившег сарадника

Небојша Томашевић
Обрачун криминалаца у Сарајеву: Браћа ранила бившег сарадника

Сарајево - Џенан Дрљевић (41) из Сарајева ухапшен је због сумње да је учествовао у пуцњави и рањавању суграђанина Едиса Бунара (28) који је одраније познат по учешћу у оружаним обрачунима и другим кривичним дјелима.

Незванично сазнајемо да се трага за Џенановим братом Мустафом званим Муте, јер се и он повезује са нападом. Бунар је задобио лакше повреде, а помоћ му је указана у Клиничком центру у Сарајеву. Ухапшеног Дрљевића засад терете за изазивање опште опасности.

Рањени Бунар одраније је повезиван са браћом Дрљевић, с којима је чак сарађивао у кривичним дјелима. Према незваничним информацијама, Мустафа Дрљевић се бави зеленашењем и утјеривањем дугова. На његов наговор Бунар је 2012. године пријетио Суваду Хоџићу и од њега тражио да Дрљевићу врати наводни дуг. Након тих пријетњи Хоџић је у марту 2012. године из пушке пуцао на Бунара и ранио га.

Ватрени обрачун десио се у уторак у 21.45 часова на сарајевском Тргу међународног пријатељства у близини кафића "Твистер".

- Наводно су ту вече Бунар и браћа Дрљевић сједили у кафићу и ту су се посвађали. Избила је и туча, а онда је неко од браће потегао пиштољ, пуцао и ранио Бунара. Сумња се да је до сукоба дошло због ранијих неријешених рачуна - казао је извор близак истрази.

Према његовим ријечима, одмах по доласку на лице мјеста полиција је сазнала ко су учесници инцидента па је кренула потрага за њима.

- Само сат након пуцњаве у насељу Алипашино поље пронађен је Џ. Д. који је ухапшен. По налогу тужиоца Кантоналног тужилаштва у Сарајеву Дрљевић је предат у Јединицу за обезбјеђење објеката и задржавање ухапшених особа МУП-а Кантона Сарајево - рекли су у полицији наводећи његове детаље.

Истакли су да због заштите истраге не могу да говоре више информација као ни да кажу шта је мотив обрачуна.

Бунар је познат по томе што је заједно са Расимом Дураком демолирао бурегџиницу "Дерби", власништво Јахије Велије у сарајевском насељу Алипашино поље. Учествовао је у разбојништву када је опљачкан и рањен дилер девиза на Алипашином пољу.

Познат је и по шверцу наркотика, а хапшен је у акцији "Малта" у фебруару 2014. године кад је због трговине наркотицима пало укупно девет особа међу којима је било и полицајаца.

Снимак и пријетње

Едис Бунар је приликом снимања емисије "Случајеви Икс" на Телевизији "Хајат" пријетио новинару и уреднику те емисије Велдину Чустовићу. Он је пријетио јер га је камерман ове телевизије снимио током једног привођења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана