Nožničko kod Srpca: Opljačkao vlasnika pilane i pobjegao kroz kukuruze

Nebojša Tomašević, Dejan Jovičić
Nožničko kod Srpca: Opljačkao vlasnika pilane i pobjegao kroz kukuruze

Srbac - Lopov koji je u četvrtak digao srbačku policiju na noge ukrao je između 7.000 i 8.000 KM i pištolj iz kuće Stojana Savića u Nožičkom kod Srpca, a za njim su tragali i u petak.

Sve se desilo u četvrtak ujutro kada je provalnik upao u kuću Savića, koji je vlasnik pilane u ovom mjestu. Kradljivca je Stojan uočio kako bježi pa je pozvao sina Dragana. Oni su odmah obavijestili policiju, ali je lopov brzo nestao u obližnjem kukuruzištu. Za njim su krenule brojne policijske patrole naoružane do zuba, a u potragu je uključen i helikopter. Lopov je bio obučen u crno i imao plavi kačket na glavi. Sumnja se da je imao i pomagača koji ga je čekao sa vozilom.

Dragan Savić je ispričao da se pljačka desila za petnaestak minuta dok su njegovi roditelji bili u blizini.

- Otišao sam do susjednog sela da okrpim gumu za kombi. Otac je bio u dvorištu i cijepao drva, a majka bila u njivi. Kuća je bila otključana pa je lopov to iskoristio. Otac je vidio čovjeka kako trči i pozvao me. Kada sam ušao u kuću, bio sam zatečen jer smo bili opljačkani - ispričao je Savić.

Dodao je da je odmah pozvao policiju koja je brzo došla i krenula u potragu.

- Radi se o profesionalcu jer nije razbacivao stvari. Novac je bio sakriven na više mjesta, a on ga je pronašao, kao i pištolj za koji sam imao dozvolu i nešto metaka - rekao je Savić i dodao da posljednjih dana nije primijetio nikog sumnjivog.

Nezvanično saznajemo da policija sumnja da je lopov na neki način bio povezan sa Savićima, jer je znao gdje se šta nalazi. Izvor blizak istrazi je kazao da je lopov bježeći odbacio ruksak u kojem je pronađeno oko 4.000 KM, kao i pasoš i lična karta. U Policijskoj upravi Gradiška potvrdili su da im je ova krađa prijavljena u četvrtak oko devet časova, ali nisu navodili detalje.

- Nakon dojave pokrenuli smo potragu i blokirali pomenuto selo. Policija pretresa širi teren, a s ciljem zaštite istrage više detalja ne možemo da kažemo dok ne bude završena potraga - rekli su u PU Gradiška i dodali da građani nemaju razloga za strah i paniku.

Uhapšen Rambo

Banjalučka policija uhapsila je Sulju Žilića zvanog Rambo (47) iz Banjaluke zbog sumnje da je opljačkao naučnika i profesora Miću Gaćanovića. Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, kazali su da Žilića sumnjiče da je između 12. i 13. avgusta provalio u stan Gaćanovića na Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića.

- Ukrao je električne uređaje, statue, knjige i druge stvari. Dio ukradenih predmeta je nađen kod njega i vraćen vlasniku - rekli su u policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana