Nožem izbo trojicu komšija

Goran Obradović
Nožem izbo trojicu komšija

Šipovo - Stefan Stupar (21) i njegov očuh Bojan Malinović (51) iz Šipova uhapšeni su zbog sumnje da su u tuči nožem izboli komšije Zorana Malinovića (53), Mirka Jovića (55) i Miladinka Savičića (42) u selu Dragnić Podovi kod Šipova.

Ovaj pokušaj ubistva počinjen je u srijedu oko 20.30 časova ispred kuće Zorana Malinovića. Sva trojica povrijeđenih prevezeni su u Klinički centar u Banjaluci. Jović je hospitalizovan sa ubodnom ranom stomaka i njegovo stanje juče je bilo stabilno. Zoran Malinović i Miladinko Savičić primljeni su sa ubodnim ranama u predjelu grudnog koša i smješteni u Kliniku za torakalnu hirurgiju.

Prije tuče ispred kuće ranjenog Zorana Malinovića mještani su pekli pečenice spremajući hranu za zbor povodom Velike Gospojine i otvaranja pravoslavne crkve u Dragnić Podovima.

Jedan od mještana ispričao je da se cijelo selo angažovalo na pripremanju hrane za otvaranje crkve.

Malo imućnije porodice donirale su prasad i u srijedu uveče u selu su pekli oko 30 pečenica ispred nekoliko kuća. Predveče se od kuće Malinovića čula pjesma pa je većina mještana otišla tamo. Malinović je ranije bio komandir policijske stanice u Šipovu.

On je istakao da, kada su ispekli pečenice, nekoliko mladića ih je odnijelo do crkve, a ispred kuće je ostalo njih desetak i svi su bili pijani.

- U jednom trenutku Stupar je uzeo mesarski nož i ubo Jovića u stomak, a niko prije toga nije vidio da su se svađali ili potukli. Zatim je došlo do tuče između Stuparovog očuha i Zorana Malinovića. Tada je Bojan Malinović uzeo lopatu i udario ga u glavu, poslije čega je Zoran pao na zemlju. Dok je tako ležao, Stefan je pritrčao i ubo ga nožem - pojasnio je pomenuti očevidac.

Prema njegovim riječima, u tuču se umiješao Savičić koji je pokušao da ih razdvoji i smiri, međutim, Stupar je i njega ubo nožem. Poslije toga on i očuh su pobjegli kući.

Ranjeni Malinović je potom smjestio u svoj automobil Jovića i Savičića koji nisu bili pri svijesti i odvezao ih u Dom zdravlja Šipovo.

Nakon prijema u Dom zdravlja u Šipovu oni su prevezeni u Univerzitetsku bolnicu - Klinički centar Banjaluka gdje su zadržani na liječenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana