Ножем избо суграђанина на збору

Невена Бунић
Ножем избо суграђанина на збору

Теслић - Дејан Марковић (23) из Теслића ухапшен је због сумње да је неколико пута ножем избо и усмртио суграђанина Милана Илинчића (38) на народном збору у Горњем Липљу код Теслића.

Крвави обрачун десио се у недјељу, један час послије поноћи на традиционалном окупљању у близини манастира Липље. Према незваничним информацијама, нападач је био пијан када је насрнуо на Илинчића.

- Они су се прво посвађали. Свађа је убрзо прешла и у тучу, након чега је Марковић извукао нож и неколико пута га забио у груди Илинчића - испричао је извор “Гласа Српске”.

Избодени мушкарац је преминуо на лицу мјеста, а убрзо је стигла и полиција која је ставила лисице на руке осумњиченом.

- Обавили смо увиђај уз присуство дежурног тужиоца Окружног тужилаштва из Добоја. Д. М. је осумњичен за убиство. Радимо на расвјетљавању овог случаја - навели су у Полицијској управи Добој.

Наложена је и обдукција тијела убијеног Илинчића.

Мјештани Горњег Липља згрожени су убиством које се десило у њиховом мјесту.

- Страшно је ово што се десило, и то баш на збору у близини манастира - рекла је једна мјештанка Горњег Липља.

Народни збор је, без обзира на убиство, одржан и јуче.

Сличан случај десио се прије три године на традиционалном збору у Доњем Орловцу код Приједора. Тада је ухапшен Приједорчанин Ненад Ећим (45) због сумње да је пијан ножем избо суграђанина Славинка Панића (52) нанијевши му повреде стомака и грудног коша. Повријеђени Панић је сам отишао у болницу, а током испитивања полицајцима је испричао ко га је напао. Органи гоњења недуго након тога су пронашли Ећима који је признао шта је урадио, а показао им је и гдје је бацио нож којим је повриједио суграђанина. Алко-тестирањем је утврђено да је имао 1,3 промила алкохола у крви.

Избо пријатеља

Марковић је почетком јануара ове године у Теслићу ножем избо свог пријатеља Д. П. с којим је цијело вече пио у кафани. Убо га је у стомак, грудни кош и подлактицу, а Д. П. је преживио захваљујући управо Марковићу који је тада сам позвао полицију. Д. П. након рањавања није желио да оде у болницу, а та непромишљеност га је замало коштала живота. Послије Марковићевог позива полиција је пронашла Д. П. и превезла га у болницу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана