Новогодишња пуцњава зауставила возове

Невена Бунић
Новогодишња пуцњава зауставила возове

Добој - Полиција је испитала Владана Ђ. (19) из Добоја због сумње да је из аутоматске пушке пуцао у каблове жељезничког напона у Осојници код Добоја, након чега је заустављен саобраћај за возове у овом мјесту, сазнаје “Глас Српске”.

 

 

Њега терете да је 14. јануара, неколико минута након поноћи пуцао на жице, а претпоставља се да је повод за пуцњаву била прослава Нове године по јулијанском календару. У полицији нису могли да потврде нити демантују ову информацију.

Због оштећења на жицама жељезничког напона возови који саобраћају на потезу Добој - Маглај на лијевом колосијеку нису могли да пролазе овом дионицом. Радник “Жељезница РС” позвао је полицију када је уочио оштећења. Чувари реда су обавили увиђај и пронашли чауре од аутоматске пушке, након чега су се дали у потрагу за особом која је пуцала.

Детаљна истрага је показала да је из оружја пуцао Владан Ђ., након чега је претресен стан у којем живи, а који је у власништву његовог оца Љубомира.

- Приликом претреса полиција је пронашла пушкомитраљез, три оквира за муницију, 140 комада различите муниције, као и празне оквире за муницију. Даља истрага је показала да је Владан Ђ. аутоматску пушку посудио од Миленка С., који такође живи на подручју Добоја. Код њега су пронашли ово оружје из којег је Владан пуцао, као и три оквира за муницију. Полиција је утврдила да је Владан вратио пушку Миленку неколико часова након пуцњаве - рекао је извор близак истрази.

Прије него што је расвијетлила случај, полиција је на основу наредбе Основног суда у Добоју претресла и кућу и објекте које користи Миле С., због сумње да је он одговоран за пуцњаву на жице жељезничког напона. Показало се да то није тачно, али полиција је и у његовој кући имала шта да види.

- Пронашли смо аутоматску пушку, преправљену пушку “шпагин”, зољу, 1.689 комада различите пушчане муниције, три тромблонска метка, три ручне бомбе и четири тротилска експлозива - навели су у Полицијској управи Добој.

Нису могли да прецизирају да ли су Владан Ђ. и Миленко С. повезани са Милом С., нити из којих разлога су нелегално држали оружје.

 

Истрага

У Полицијској управи Добој су рекли да су испитали више особа и да раде на утврђивању свих околности у ова два случаја.

- Против В. Ђ. поднијећемо извјештај Окружном тужилаштву у Добоју због оштећења јавних уређаја, као и због недозвољене производње и промета оружја или експлозивних материја. М. С., Љ. Ђ. и М. С. такође су осумњичени за недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја - навели су у ПУ Добој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана