Novi incident u Doboju: Ujak jedne učenice ošamario drugu učenicu

 Novi incident u Doboju: Ujak jedne učenice ošamario drugu učenicu 19.09.2017 11:00 | Nezavisne.com

Doboj - Samo četiri dana nakon što je majka maloljetne učenice došla u Ekonomsku školu u Doboju da se razračuna s njenom drugaricom, u ovoj školi je ponovo došlo do sukoba đaka u koji se umiješao ujak učenice.

Jovica Žigić, načelnik Sektora policije Policijske uprave Doboj, potvrdio je juče da je u školi došlo do sukoba između dvije grupe učenica, nakon kojeg je u školu došao ujak jedne učenice, koja je navodno bila napadnuta.

"Poslije toga je jedna od djevojčica koja je učestvovala u incidentu prijavila da ju je ujak njene drugarice ispred škole ćušnuo po glavi. Takva je bila prijava", rekao je Žigić.

Razlog za međusobni sukob učenica Ekonomske škole je, kažu u policiji, banalan, a navodno su se šesnaestogodišnjakinje sukobile nakon rasprave o tome koja od njih ima veće grudi!?

Tijana Vasiljević-Stokić, v.d. direktora Ekonomske škole, poručila je da nema komentar, te da niko iz ove obrazovne ustanove neće komentarisati drugi incident koji se dogodio.

U policiji su istakli da dva prijavljena događaja nemaju veze jedan sa drugim, da se ne radi o istim učenicama, te da sukob đaka nema nacionalni predznak, kako to tvrde neki roditelji koji su se mejlom obratili medijima.

"Situacija je alarmantna, profesori i učenici se osjećaju jako nesigurno i nezaštićeno. Molimo za vašu pomoć. Da li treba neko da nastrada da bi Ministarstvo prosvjete i kulture učinilo nešto po ovom pitanju", piše u mejlu koji je stigao na adrese medijskih kuća, a koji su potpisali "sada još zabrinutiji roditelji".

"Ništa dosad ne ukazuje na to, niko od učesnika ni od svjedoka ne pominje nacionalnu osnovu, sukob koji je, prema naknadnim saznanjima, trajao nekoliko dana odnosio se na njihovo vrijeđanje koje se odnosilo na fizički izgled, šminkanje, garderobu koju nose i slično", rekao je Žigić.

Epilog prvog incidenta biće podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, nakon što u policiju stigne ozljedni list borbene majke koja je u školi namjeravala da se razračuna sa drugaricom njene kćerke.

"Naknadno se javila u zdravstvenu ustanovu i prijavila povrede (majka koja je učestvovala u sukobu).

Mi ozljedni list dobijamo službenim putem, još nije stigao, po onim prvim informacijama radi se o lakoj tjelesnoj povredi.

Mi u ovom trenutku uzimamo izjave od učesnika događaja i od svjedoka", naveo je Žigić.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica