Нови инцидент у Добоју: Ујак једне ученице ошамарио другу ученицу

 Нови инцидент у Добоју: Ујак једне ученице ошамарио другу ученицу 19.09.2017 11:00 | Nezavisne.com

Добој - Само четири дана након што је мајка малољетне ученице дошла у Економску школу у Добоју да се разрачуна с њеном другарицом, у овој школи је поново дошло до сукоба ђака у који се умијешао ујак ученице.

Јовица Жигић, начелник Сектора полиције Полицијске управе Добој, потврдио је јуче да је у школи дошло до сукоба између двије групе ученица, након којег је у школу дошао ујак једне ученице, која је наводно била нападнута.

"Послије тога је једна од дјевојчица која је учествовала у инциденту пријавила да ју је ујак њене другарице испред школе ћушнуо по глави. Таква је била пријава", рекао је Жигић.

Разлог за међусобни сукоб ученица Економске школе је, кажу у полицији, баналан, а наводно су се шеснаестогодишњакиње сукобиле након расправе о томе која од њих има веће груди!?

Тијана Васиљевић-Стокић, в.д. директора Економске школе, поручила је да нема коментар, те да нико из ове образовне установе неће коментарисати други инцидент који се догодио.

У полицији су истакли да два пријављена догађаја немају везе један са другим, да се не ради о истим ученицама, те да сукоб ђака нема национални предзнак, како то тврде неки родитељи који су се мејлом обратили медијима.

"Ситуација је алармантна, професори и ученици се осјећају јако несигурно и незаштићено. Молимо за вашу помоћ. Да ли треба неко да настрада да би Министарство просвјете и културе учинило нешто по овом питању", пише у мејлу који је стигао на адресе медијских кућа, а који су потписали "сада још забринутији родитељи".

"Ништа досад не указује на то, нико од учесника ни од свједока не помиње националну основу, сукоб који је, према накнадним сазнањима, трајао неколико дана односио се на њихово вријеђање које се односило на физички изглед, шминкање, гардеробу коју носе и слично", рекао је Жигић.

Епилог првог инцидента биће подношење захтјева за покретање прекршајног поступка, након што у полицију стигне озљедни лист борбене мајке која је у школи намјеравала да се разрачуна са другарицом њене кћерке.

"Накнадно се јавила у здравствену установу и пријавила повреде (мајка која је учествовала у сукобу).

Ми озљедни лист добијамо службеним путем, још није стигао, по оним првим информацијама ради се о лакој тјелесној повреди.

Ми у овом тренутку узимамо изјаве од учесника догађаја и од свједока", навео је Жигић.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица