Novi detalji ubistva dječaka Lazara Rebića u Kamenici kod Zvornika: Ujna pijana često tukla dječaka

Sanja Amidžić
Novi detalji ubistva dječaka Lazara Rebića u Kamenici kod Zvornika: Ujna pijana često tukla dječaka

Zvornik - Tragična sudbina dvogodišnjeg Lazara Rebića iz Zvornika mogla se naslutiti, jer su njegov ujak Mijat Stankić (38) i ujna Fatima Durak (34), sa kojima je dječak provodio većinu vremena, često bili pijani. Fata je zbog toga bila i nasilna pa su se na mališanu zbog maltretiranja mogle često vidjeti modrice i ogrebotine.

Ovo je priča koja se juče mogla čuti u komšiluku porodice Stankić u mjestu Kamenica kod Zvornika.

Po selu kruži priča da je kobnog 16. avgusta Fata u kući razgovarala putem telefona, a da je mali Lazar plakao. To ju je iznerviralo, pa je mališana udarila nakon čega je on pao. Od siline udarca glavom je udario o beton, što je bilo kobno za dvadesetomjesečnog Lazara. Kada je vidio da je dijete podleglo povredama, Mijat je tijelo odnio u šumu i zakopao, dok je Fata odmah pobjegla  prema Živinicama.

- Čuo sam šta selo priča i ne znam šta bih vam rekao. Fata i Mijat često su bili pijani, zbog čega su dolazili u sukobe. Sve je moguće - kazao je jedan od komšija koji nije želio da mu objavimo ime.

Da je mališan fizički maltretiran, potvrdio je i njegov otac Slađan Rebić koji je rekao da je i on na dječaku viđao modrice i ogrebotine.

- Kada sam pitao Fatu šta mu se desilo, znala je govoriti da dijete samo padne i udari se, te da ima duge nokte pa se sam ogrebe po tijelu - ispričao je Rebić nakon monstruoznog zločina. Dodao je da će drugog mališana koji je boravio kod njegovih bivših punice i punca, Milene i Pere, uzeti jer je u strahu za njegov život.

Na koji način je ubijen dvadesetomjesečni Lazar, trebalo bi da bude poznato poslije obdukcije tijela. Za juče zakazana ekshumacija nije izvršena zbog nemogućnosti dolaska patologa, pa bi trebalo da bude urađena danas.

U Okružnom tužilaštvu Bijeljina juče su kratko rekli da je dežurni tužilac predložio pritvor za osumnjičene za teško ubistvo Mijata Stankića i Fatimu Durak.

- Sud bi trebalo da u nekoliko narednih dana donese odluku  - kazali su u bijeljinskom tužilaštvu.

Mijat i Fata upoznali su se prije nekoliko mjeseci u lokalnoj kafani gdje je ona radila kao konobarica. Ubrzo se   doselila u kuću Stankića, ali ni sa kim u selu se nije družila. Mijat je bio zaposlen kao fizički radnik na slaganju paleta u jednoj lokalnoj firmi.

Ubistvo dječaka otkriveno je nakon što je zvorničkoj policiji prijavljeno da je mališan od bakine i djedove kuće, gdje je živio, otišao sa ujnom Fatom i više se nisu vraćali. Brzom reakcijom policije ona je nađena u Živinicama gdje je rekla da dječak nije sa njom i da je mrtav, te je uhapšena. Nakon toga slobode je lišen i Mijat, pa su bijeljinskoj policiji ispričali o ubistvu Lazara.

Centar

U Centru za socijalni rad Zvornik izjavili su da su dječaci porodici Stankić predati na starateljstvo po prijedlogu oca Slađana, a uz saglasnost njegove tašte Milene Stankić.

- Porodicu u kojoj su bila djeca smo obilazili. Tokom kontrole nismo imali primjedbe kako djeca žive. U međuvremenu, nastojali smo da pomirimo oca i majku dječaka - izjavili su u ovoj instituciji.

Dodali su da je otac Slađan obilazio djecu te da im je redovno davao novac za izdržavanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana