Novi detalji obračuna u Kneževu: Specijalac se sam prijavio policiji

Nevena Bunić
Novi detalji obračuna u Kneževu: Specijalac se sam prijavio policiji

Kneževo - Pripadnik Specijalne antiteroristike jedinice (SAJ) MUP-a RS Dejan Banduka (26) iz Sarajeva telefonom se sam prijavio policiji nakon obračuna sa karatistom Dejanom Ćetkovićem (26) iz Kneževa, potvrđeno je u MUP-u RS.

Prema saznanjima “Glasa Srpske”, Banduka je policiji rekao da ga je Ćetković prvi napao, nakon svađe u saobraćaju u ulici Drage Vranješa u Kneževu.

Nezvanično, specijalac je tri časa nakon incidenta pozvao policiju u Kneževu. Istražiocima je ispričao da je svojim “golfom 4” pokušao da prestigne “opel astru” u kojoj se nalazio karatista, koji mu to navodno nije dozvolio jer je u to vrijeme razgovarao mobilnim telefonom. Obojica su u jednom momentu zaustavili automobile, izašli i posvađali se.

- Specijalac MUP-a RS je ispričao da ga je Ćetković prvi uhvatio za ruku. Kako je kazao, pokušao se odbraniti, a  karatista je u jednom momentu pao i glavom udario o pištolj koji se nalazio za njegovim pojasom - ispričao je izvor “Glasa Srpske”.

Ćetković juče nije želio da komentariše incident sa pripadnikom SAJ MUP-a. Kratko je rekao da zbog povrede glave mora da ide na previjanje u bolnicu.

On je navodno policiji ispričao da ga je Banduka prestigao i presreo automobilom, nakon čega je došlo do obračuna. Rekao je da ga je vozač “golfa 4” udario pištoljem, nakon čega je ispalio hitac u vazduh.

“Glas Srpske” ranije je pisao da su zbog povređivanja Ćetkovića uhapšene dvije osobe, a da je do sukoba došlo zbog preticanja automobilima. Iz Policijske uprave Banjaluka tada su potvrdili da je jedan od uhapšenih pripadnik MUP-a RS, ali nisu željeli da otkriju njegov identitet.

- Nakon utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u ovom slučaju te informacije dostavićemo Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a RS, koja će dalje preduzeti mjere iz svoje nadležnosti - saopštili su u PU Banjaluka.

Iz MUP-a RS juče nismo dobili odgovor da li je Banduka suspendovan zbog ovog incidenta i da li je protiv njega pokrenut disciplinski postupak.

Pokušali smo da stupimo u kontakt i sa Bandukom, ali on juče nije odgovorio na naše pozive.

Tragovi krvi

Policija je obavila uviđaj na mjestu gdje se desio obračun specijalca MUP-a RS i karatiste. Tu su pronašli tragove krvi, koji su bili i na Ćetkovićevoj “opel astri”. Policija je jutro nakon incidenta obezbjeđivala mjesto sukoba, jer su  tražili čauru od metka koji je navodno ispalio Banduka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana