Нови Сад: Возилом Хитне превозио купус

021.рс
Нови Сад: Возилом Хитне превозио купус

Нови Сад - Радник Хитне помоћи фотографисан је у Новом Саду како амбулантним возилом превози купус због чега је санкционисан, објавио је портал 021.рс.

У Заводу за хитну медицинску помоћ потврдили су да се ради о њиховом возилу.

Докторка Мирјана Бурсаћ каже да ће Етички одбор Завода донијети одлуку о овом случају, као и да пацијенти нису били угрожени, јер је ово било транспортно, а не ургентно возило.

"На спорној фотографији налази се возач санитетског транспорта Завода. С обзиром на то да се Завод бори против злоупотребе коришћења службених возила, прошле године је уведен правилник о њиховом коришћењу, те се сваки прекршај санкционише. Овај возач ће бити суспендован до даљњег, односно док Етички одбор Завода не утврди право стање ствари и не донесе одговарајуће мјере. Напомињемо да није било у питању возило ургентне екипе, тако да Новосађани нису ни у једном моменту били оштећени у пружању хитне медицинске помоћи", каже докторка Бурсаћ.

Новосађанин који је порталу 021.рс послао фотографију, наводи да је она настала у петак, испред фирме "Електрореклам" на Новосадском путу у Ветернику.

"Возило се ту паркирало, а из њега је изашао човек у оделу Хитне помоћи. Пришао је приколици и узео један џак. Унео је у комби и потом отишао. Мислим да нико више није био са њим у колима", рекао је за 021.рс аутор фотографије за коју каже да је настала у 09.37 ујутру.

Подсјетимо, ово није први пут да се службена возила користе за превоз купуса. Наиме, прошле године је тако ухваћен радник Министарства финансија, који је после суспензије враћен на посао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана