Нови Град: Полицајца напао сјекиром, он га упуцао

Срна
Нови Град: Полицајца напао сјекиром, он га упуцао

Сански Мост - Припадник Полицијске станице из Санског Моста ранио је у предјелу кука мушкарца М.З. (44) из села Фајтовци, који је сјекиром покушао да нападне припаднике полицијске патроле и ово лице се тренутно налази ван животне опасности, потврђено је из МУП-а УСК.

Овај догађај се десио синоћ када је полиција од комшија добила дојаву да М.З. из породичне куће износи и на ломачи пали намјештај и друге кућне ствари.

Полицајци су дошли на мјесто догађаја, а када их је М.З. уочио, дограбио је сјекиру и кренуо према њима. Иако је упозорен више пута, наставио је с агресивним понашањем те покушао сјекиром ударити полицајца који је у знак упозорења из пиштоља испалио хитац у зрак.

Када се М.З. ни тада није зауставио, полицајац је био приморан да пуца у нападача и он је једдим метком рањен у предјелу кука.

Након тога указана му је лијечничка помоћ и тренутно се налази ван животне опасности. Против овог лица поднесена је пријава за кривично дјело "напад на службену особу у вршењу послова сигурности" и "убиство у покушају", а након криминалистичке обраде предат је на даље поступање надлежном кантоналном тужиоцу.

Незванично сазнајемо како се ради о неурачунљивој особи с психичким потешкоћама која живи сама у породичној кући, а комшије су се и раније жалиле на његово агресивно понашање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана