Нова пресуда бившим специјалцима и Банди у понедјељак, Кузмићу 3.000 КМ казне

nezavisne.com
Нова пресуда бившим специјалцима и Банди у понедјељак, Кузмићу 3.000 КМ казне

Бањалука - Тужилаштво сматра да је доказало кривицу тројице некадашњих специјалаца и једног цивила за пљачку 617.000 КМ на аутопуту Бањалука - Градишка, док одбрана оптужене четворке тражи да они буду ослобођени кривице.

Да ли су бивши припадници МУП-а РС Владан Малић, Горан Параш и Александар Поповић, те цивил Олег Банда, криви или не, одлучиће Судско вијеће Окружног суда у Бањалуци, те им у понедјељак изрећи пресуду у овом, обновљеном поступку, а који је поновљен након што је ранију пресуду укинуо Врховни суд РС.

Суђење је данас окончано, а било је итакако занимљиво, јер је Данијел Кузмић, који је раније осуђен за ову пљачку, поново упорно ћутао на постављена питања.

Пошто је Кузмић, који је у судницу дошао у својству свједока, на сва питања која се односе на пљачку одговарао погледом у празно, Судско вијеће га је казнило новчаном казном од 3.000 КМ.

Подсјетимо, недавно је Врховни суд РС укинуо пресуду Окружног суда у Бањалуци који је четворицу оптужених осудио на укупно 42 године робије.

Они су у мају прошле године проглашени кривим за "пљачку вијека", како је ово разбојништво названо, али је другостепени суд уважио жалбе њихових адвоката и предмет вратио на поновно суђење, чији ће епилог бити познат за четири дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана