Nišić suprugu udavio golim rukama

Nebojša Tomašević
Nišić suprugu udavio golim rukama

Banjaluka - Jovo Nišić (72) iz Modriče pravosnažno je osuđen na četiri godine zatvora u Vrhovnom sudu Republike Srpske zbog ubistva supruge Mare (64), koju je zadavio golim rukama u porodičnoj kući u Drinskoj ulici u Modriči.

Sekretar ovog suda Jelena Despotović objasnila je da je Nišić osuđen nakon što je vijeće odbilo žalbe tužilaštva i odbrane na prvostepenu presudu.

- Žalbe su odbijene kao neosnovane i potvrđena je prvostepena presuda dobojskog Okružnog suda - kazala je Despotovićeva.

Nišić je u dobojskom Okružnom sudu osuđen 7. maja ove godine.

Prema presudi, on je 13. decembra 2014. godine usmrtio suprugu Maru nakon kraće svađe. Oni su se posvađali zbog ponovnog doseljenja njihovog sina u kuću.

U presudi se navodi da je tokom svađe supruga optuženog Jovu vrijeđala i napala ga, govoreći mu da će mu iskopati lijevo oko na koje jedino vidi. Tom prilikom izgrebala ga je po licu.

- Napad supruge Mare kod optuženog Jove je izazvao jaku razdraženost i privremenu duševnu poremećenost. Usljed takvog stanja, on je sjeo na grudi supruge Mare dok je ona ležala na kauču i udavio je golim rukama. Optuženi je na ovaj način počinio krivično djelo ubistvo na mah, zbog čega mu je i izrečena kazna od četiri godine zatvora. U kaznu mu je uračunato i vrijeme koje je proveo u pritvoru od 13. decembra 2014. do 7. maja 2015. godine - navedeno je u prvostepenoj presudi protiv Nišića.

Poslije ove porodične tragedije, komšije porodice Nišić su ispričale da je Mara bila psihički nestabilna osoba, pa je svakodnevno galamila i psovala svog supruga i unuka. Navodno, nije bila ni u dobrim odnosima sa komšijama, jer je bila sklona konfliktu. Za Jovu su svi govorili da je dobričina i čovjek koji je u životu dosta propatio.

Za vrijeme rata porodica Nišić izbjegla je iz Jajca, poslije čega je Jovo obolio od dijabetesa.

Predaja

Jovo Nišić se nakon ubistva sam predao policiji u Modriči i rekao da je usmrtio suprugu Maru. Tijelo ubijene žene pronašao je njihov unuk. Nišić je tokom saslušanja u policiji i kod tužilaštva priznao zločin i nijednog trenutka nije negirao da je ubio suprugu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana